Tomatensoep op de meest makkelijke manier, tenminste dat vind ik. Ik eet deze in de zomer echt vaak, vanwege de grote tomaten oogst. Heerlijk! 🙂
Dit heb je er voor nodig:
- 1 kilo tomaten
- 3 groentebouillonblokjes
- 2 grote witte uien ( in grove stukken)
- 3 teentjes knoflook ( in stukjes)
- Bosje/handje grof gehakte basilicum ( vers)
- Oatly room
Zo maak je het:
- Haal de kronen van de tomaten en snij deze in stukken
- Snipper de ui en snij de knoflook en fruit deze in de pan met wat olie ( minuut of twee)
- Voeg de tomaten toe en bak heel kort even aan op hoog vuur
- Schenk 1,5 liter water toe en doe de bouillon ook in de pan
- Laat het geheel een minuut of 20 koken
- Mix alles met een blender of staafmixer en giet het geheel door een vergiet over in een andere pan
- Als laatste voeg je de basilicum en ene scheut oatly room toe
- Mix dit geheel nog even kort en serveer!
1 Comment