Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) ReceptenWildplukken

Recept Brandnetel Pesto

1 Mins read

De makkelijkste en lekkerste brandnetel pesto maak je uiteraard zelf! In 10 minuten.

Een tip voor het plukken: kleine scheutjes hebben weinig prikkelende haartjes. De haartjes kan je aanraken zonder dat ze prikken door je hand van onder naar boven te bewegen (het beroemde aaien van brandnetels). De blaasjes op het einde breken namelijk sneller als je je hand van boven naar onder beweegt. Of trek handschoentjes aan.

Ingrediënten

  • 150 gram jonge brandneteltoppen
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 3 walnoten (ongebrand)
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • peper, zout

Materialen

  • blender/keukenmachine / staafmixer

Bereiden

  • De brandneteltoppen wassen en 2 minuten in water koken. Afgieten.
  • Bakpan op het vuur, middelhoog vuur en een beetje zout in de pan strooien. Rooster de walnoten, de pijnboompitten en de knoflookteentjes even tot ze een klein beetje bruin zijn.
  • Voeg alles tesamen in een blender, kommetje om te mixen en giet de olijfolie ( of olie naar keuze) toe en mix alles door elkaar
  • Voeg wat gemalen peper toe

Eet smakelijk!

 

 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
GezondheidNew PostsWildplukken

CHAGA!

3 Mins read
Toen ik kennis had genomen van het bestaan van chaga en zijn werking, wilde ik hem natuurlijk zelf ook vinden in het…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…

1 Comment

Comments are closed.