Aardapppel salade, maar niet zomaar eentje, een zoete aardappel salade. 

100% plantaardig <3

Wat heb je allemaal nodig: ( voor 4 personen)

  • 1 kilo aardappels
  • 3 zoete aardappels
  • Plantje bieslook
  • Zilveruitjes ( 3/4 eetlepels)
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram rode kool
  • 1/2 prei
  • 3 eetlepels Remia Mayolijn
  • 2 eetlepels Alpro ongezoete yoghurt
  • 1 groente bouillon blokje
  • Peper en zout naar eigen smaak

Indien je hem iets gezonder wilt maken, doe dan minder mayonaise en meer alpro erdoorheen!

Oke en zo maak je het:

  • Schil de zoete aardappels, zij deze in blokjes en stop ze in een kookpannetje en vul deze met water, tot ze echt net onder water staan, niet teveel water.
  • Doe het bouillon blokje erbij en laat dit geheel een 10-15 minuten koken, totdat de aardappels zacht zijn.
  • Giet het pannetje dan een beetje af, maar behoud iets wat water.
  • Prak het geheel goed door elkaar en voeg dit in een grote kom
  • Schil dan nu de (gewone) aardappels en snij in grove stukken en breng aan de kook
  • Intussen maken we de salade af:
  • Voeg de eetlepels mayolijn en alpro toe aan de geprakte zoete aardappels en meng dit door elkaar,t ot het een licht oranje, mooie massa is.
  • Snij dan de rode ui, rode kool, zilvervliesuitjes in kleine stukjes en roer dit er ook doorheen
  • Ik gebruik graag veeel bieslook, zo het halve plantje, maar knip zoveel jij wilt en doe bij het mengsel
  • Laat deze 15 minuten koken en giet deze daarna af
  • Voeg de aardappels door het mengel en schep even goed om
  • Laat afkoelen en eet op kamertemperatuur

Eet smakelijk!

Laat me weten of het is gelukt!

 

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *