Aardapppel salade, maar niet zomaar eentje, een zoete aardappel salade.
100% plantaardig <3
Wat heb je allemaal nodig: ( voor 4 personen)
- 1 kilo aardappels
- 3 zoete aardappels
- Plantje bieslook
- Zilveruitjes ( 3/4 eetlepels)
- 1/2 rode ui
- 100 gram rode kool
- 1/2 prei
- 3 eetlepels Remia Mayolijn
- 2 eetlepels Alpro ongezoete yoghurt
- 1 groente bouillon blokje
- Peper en zout naar eigen smaak
Indien je hem iets gezonder wilt maken, doe dan minder mayonaise en meer alpro erdoorheen!
Oke en zo maak je het:
- Schil de zoete aardappels, zij deze in blokjes en stop ze in een kookpannetje en vul deze met water, tot ze echt net onder water staan, niet teveel water.
- Doe het bouillon blokje erbij en laat dit geheel een 10-15 minuten koken, totdat de aardappels zacht zijn.
- Giet het pannetje dan een beetje af, maar behoud iets wat water.
- Prak het geheel goed door elkaar en voeg dit in een grote kom
- Schil dan nu de (gewone) aardappels en snij in grove stukken en breng aan de kook
- Intussen maken we de salade af:
- Voeg de eetlepels mayolijn en alpro toe aan de geprakte zoete aardappels en meng dit door elkaar,t ot het een licht oranje, mooie massa is.
- Snij dan de rode ui, rode kool, zilvervliesuitjes in kleine stukjes en roer dit er ook doorheen
- Ik gebruik graag veeel bieslook, zo het halve plantje, maar knip zoveel jij wilt en doe bij het mengsel
- Laat deze 15 minuten koken en giet deze daarna af
- Voeg de aardappels door het mengel en schep even goed om
- Laat afkoelen en eet op kamertemperatuur
Eet smakelijk!
Laat me weten of het is gelukt!