Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe rugtas ( en portemonnee) van Lalu Products.

Een merk dat van mij veel meer aandacht zou moeten krijgen. Waarom? Lees verder!

Lalu Products is op gericht door  Janneke en Bikash

 • Alle producten zijn vrij van dierlijke producten en dus 100% plantaardig
 • De rugzakken en zijtassen zijn compleet handgemaakt van organische hennep, katoen en brandnetel.
 • De planten worden jaarlijks geoogst in Nepal. Omdat ze daar rijkelijk in het wild groeien, is het niet nodig om ze te telen.
 • De tassen worden volledig handgemaakt.
 • De ateliers  zijn aangesloten bij de UNDP: United Development Programme (Nepal) en het ‘Woman Empowerment Project’.
 • Vooral vrouwen uit achtergestelde gebieden hebben hierdoor kans op een eerlijke en zelfstandige plek op de arbeidsmarkt.

Toen ik naar een goede tas op zoek was en op de webshop zocht, was het nog best moeilijk kiezen, omdat er ZO veel verschillende, unieke modellen zijn. Geen een tas lijkt op elkaar. Ik koos uiteindelijk voor een rugtas met veel vakjes, twee vakjes ernaast, waar mijn drinkbeker precies in past en een apart vak van binnen voor een laptop. Ik hou sowieso heel erg van rugtassen, omdat het gewoon makkelijk draagt, zo reis ik vaak en veel met de trein met zware dingen, zoals opladers, eigen eten en mijn camera. Deze tas zit comfortabel, schuurt niet bij de bandjes en is ook nog eens heel stevig.

En ook een pluspunt: De tas geeft mij een innerlijk ‘hippie-gevoel’ wat me echt blij maakt. 🙂

Ideaal. Echt een prachtige tas die bij mij past!

Naast rugtassen en portemonnees kun je ook sjaals, toilettassen en zijtassen vinden.

Dus wil jij ook een tas die én mooi én fijn zit én ook nog eens van duurzaam materiaal gemaakt is? Neem eens een kijkje op de webshop en steun deze dames in hun missie.

Maar nu komt het: Wil jij exact dezelfde tas, gewoon helemaal gratis?!

Laat hier in de reacties weten waarom jij deze tas ook wilt en ik maak 12 februari de winnaar bekend via Instagram/mail. Laat dan wel je e-mail adres achter in de reacties.

 

 

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Join the Conversation

45 Comments

 1. Super mooie tas, van buiten en van binnen 😉
  Zou ik graag gebruik van maken, aangezien ik ook een rugtas dragende, heel veel handige zooi meenemende hippie ben!
  Heb nu nog een klein model rugzak (van hergebruikt textiel) die ik graag gebruik, maar waar mijn laptop niet in past. Dus deze rugtas zou ideaal zijn. Zeker met die bijvakken voor drinkflessen! Xx Nadin aka Praktivist

 2. mooie tas wil zelf meer ‘zerowaste’ gaan leven.
  Dit zou een mooie item kunnen zijn bij de rest van mijn collectie (stalen rietjes, drinkbeker, bamboe tandenborstel, etc.)

 3. Wat een mooie rugzak en wat een prachtig doel zit erachter! Ik wil deze rugzak graag winnen omdat ik graag een veganistische, duurzame en ethisch verantwoorde rugzak wil, maar daar helaas geen geld voor kan wegleggen. Bovendien reis ik veel met OV, dus dan kan ik prima pronken met de tas en wellicht zet ik daarmee mensen aan het denken om ook zo een product te kopen. Ik vind het ook fijn dat het van zulk katoen is, zodat ik er toffe activistische patches op kan naaien!

 4. Wauw wat een mooi verhaal achter die tas zeg! Ik ken het merk nog niet maar klinkt super 🙂 Ik zoek al een hele tijd, wat jij ook zegt, een praktische Ruttes met vakjes. Ik reis veel met de trein en dan is dat echt ideaal. Zou hem dus graag winnen! Leuk dat je deze acties doet, top!

  Liefs Megan
  Insta: VeggieMeggie9
  E-mail: megan_999@live.nl

 5. heeel coool! Mijn zusje heeft laatst een tas gekocht van Gaston Luca geloof ik, en ik was onder de indruk van haar beweegreden. Ik besef me steeds meer hoe belangrijk duurzaamheid is. en ik wil heel graag een steentje bijdragenbij aan goede milieuomstandigheden, het lijkt me heel mooi om met een verhaal, want dat heeft deze tas, rond te lopen! Ook vind ik het echt een unieke tas

 6. Wat een prachtige tas! Volg het bedrijf al een lange tijd en wou al heel lang zo’n tas maar door mijn studenten leven kost het mij nu te veel om er 1 zelf te kopen. Die tas is wel ideaal om mijn laptop in te doen en mijn metalen waterfles opte bergen aan gezien die nu aan mijn tas hangt

 7. Wat een prachtige tas En een mooi win-win concept. Als ik deze mooie tas zou winnen, heb ik eindelijk een modieuze tas (ik vind veel fair fashion tassen namelijk niet zo trendy) om mee te verschijnen tijdens lezingen. Nu is dat nog een ouwe tas van vroeger, eigenlijk kan dat niet meer ofcourse. Maarja, weggooien om wegte gooien voelt ook zinloos

 8. Oh die tas ziet er geweldig uit. Ik zit in de hoge school en ik hen dringend een stevige tas nodig. Deze rugzak ziet er heel speciaal uit en daar hou ik van

 9. Ohhh zo vet dit! Liefde voor het concept. Laat mijn rugtas nou net een paar maanden terug na 6 jaar gebruik kapot zijn gegaan.. en laat ik voorlopig nou even geen budget hebben voor een nieuwe fijne, eerlijke rugtas, omdat oa paardlief de bankrekening leegtrekt hahaha. Zou zo blij worden van zo’n mooie tas! Superhandig inderdaad voor de lange dagen met het vele reizen. Nouja, laat ik maar gaan duimen haha

 10. Wat mooi! En goed!♡ ik zou deze zeker willen! Omdat ik pas ben begonnen met duurzaamheid in alle vormen en in alle manieren zou dit weer een wel erg mooie stap zijn richting een leven vol duurzaamheid en kleur☆ wellicht kan ik hiermee mijn vriendin ook jaloers maken of geef deze als cadeau omdat zij de beste ♡ ik zou zo blij zijn als ik deze zou winnen!

 11. Ik snap heel goed dat je zo verliefd bent op die tas!! zou hem graag met trots dragen als eerste duurzaam en eerlijk en vegan item in mijn bezit. En dat hippie gevoel heb ik al, dus past goed bij me!
  Helaas ben ik zelf niet in staat zulke aanschaffen te doen.
  Fingers crossed dus!

 12. Oeh ja! Mijn werktas is aan het overlijden… De rits wil al niet meer dicht… Ik kan dus zeker wel een nieuwe gebruiken! En net als jij ben ik stiekem ook wel een beetje hippie! Haha

 13. Oeh ik doe graag mee! Gebruik nu nogsteeds een rugzak van de brugklas ( uh 5 jaar geleden?). Is enorm aan vervanging toe en was al aan het sparen voor een tas bij Lalu! Toevallig deze actie nu, zou tof zijn om te winnen kan ik sparen voor iets anders!

 14. Wat een prachtige tas! En wat een mooi merk. Ik kan wel een nieuwe tas gebruiken voor naar mijn werk om mijn collega’s es lekker jaloers te maken met deze diervriendelijke beauty!

 15. LaLu volgen op Insta: CHECK (deed ik al)
  Plantaardiger volgen op Insta: CHECK (deed ik ook al)

  Ik ben helemaal verliefd op deze tas. Wat een mooie, zachte en lieve kleuren. En dat reflecteert ook de manier hoe deze tassen blijkbaar worden gemaakt. Met liefde <3

  LOVE IT…

 16. Hi Natascha!
  Ik doe ook graag mee! Ik vind ‘m echt supermooi en natuurlijk ook het proces erachter steun ik!
  Ik heb al heel lang geen rugzak voor mijzelf gehad, ik maak altijd die oude van mijn jongens ‘op’… Die afdankertjes 😉 Dus een mooie tas als deze zou wel een heel fijn kado zijn!

 17. Zulke mooie, eerlijke producten! Zo kan ik mijn omgeving met eigen ogen laten zien en voelen hoe gaaf deze spullen zijn!!!

 18. Ben zo blij dat ik over ben Naar een plantaardige leven en duurzaam wordt ik steeds meer .. dus deze rugzak is n mooie aanvulling in de goede richting ❤️

 19. Wat een mooie tas zeg! Ik volg jullie ook Lalu op Instagram en doe graag mee aan de winactie 🙂

 20. Wauw, met Liefde gemaakt, prachtig! Zou ‘m met Liefde dragen, en de boodschap doorgeven aan mensen. Hier ook groot rugtassen fan, al gaan ze vaak stuk bij de banden inderdaad.. Top om te lezen dat deze super stevig is. Wat sterk is de natuur!!

 21. Wat een mooierd is deze! Deze zou heel leuk op mijn arm staaan onderweg naar mijn werk. Laat mijn lieve collega’s flink jaloers worden op deze diervriendelijke beauty!

 22. Wat een mooi merk zeg! Deze kan ik goed gebruiken voor naar m’n werk of voor m’n tripjes naar onze hoofdstad. Hopelijk worden m’n collega’s flink jaloers van deze diervriendelijke beauty!

 23. Wauuw wat een super mooie rugtas zeg!!! Ik ben na een aantal jaren vegetarisch, nu bijna een jaar plantaardig aan het eten/drinken. Heel blij mee! Alleen op gebied van kleding, schoenen, tassen, etc is het nog erg zoeken. Super fijn dat je met dit artikel bent gekomen 🙂

 24. Wat een mooi merk zeg! Deze past precies bij mijn missie en bij mijn doelen om in 2019 nog duurzamer te worden. Deze mooierd kan ik goed gebruiken voor naar m’n werk of voor m’n treintripjes naar onze hoofdstad. Hopelijk worden m’n collega’s flink jaloers van deze diervriendelijke beauty!

 25. Wow! Super leuke rugtas zeg. Lijkt mij geweldig om daar mee rond te kunnen lopen! Hoop dat ik een kansje maak! Groetjes…

 26. Hoi allemaal,ik vind het zo fijn om te lezen dat we allemaal dezelfde interesses en idealen delen. Het is leuk om eens een post te lezen over duurzaamheid, fashion and fair trade. Deze zijn jammer genoeg de dag van vandaag niet altijd even betaalbaar. Fashion staat dezer dagen ook altijd boven eerlijke handel en duurzaamheid. Deze tas is echt heel mooi, een mooi patroon, een uniek handgemaakt exemplaar en een eerlijke prijs die je met een gerust geweten kan dragen. Ik probeer bewust te leven en geen producten te kopen die op dieren getest zijn, plantaardig zijn en lokaal of eerlijk zijn geproduceerd. Deze tas zou dan ook ideaal zijn om mijn bio producten in te dragen 🙂 Blijf berichtjes als deze delen zodat we samen onze ideeën kunnen delen en samen een mooi verhaal kunnen schrijven!

 27. Oh jaaaa die zou ik heel graag willen! Ik ga altijd met een rugtas naar de groenteboer waar ik plasticvrij shop. Maar na 10 jaar is deze rugzak nagenoeg kapot. Dus een nieuwe en duurzame zou heel erg welkom zijn!

 28. Hi, ik zou super graag gebruik maken van deze tas. Mijn laptoptas valt bijna uit elkaar en ik kan maar geen mooie en duurzame tas vinden, waar ook nog mijn laptop in past. Dit lijkt de perfect oplossing! Fingers crossed

 29. Gave tas Fijn dat de vrouwen die deze tassen maken daarmee inkomsten hebben. Supertof dat materiaal gewoon in het wild groeit Groetjes van @hellofromelice

 30. Ik zou heel graag deze tas winnen! Puur om het prachtige initiatief van de vrouwen en natuurlijk de super gave tassen! Ik vind het ook tof dat jij op deze manier zo een bedrijf toch meer bekendheid kunt geven en ons er mee kan laten kennismaken! Ga zo door

 31. Ooooo… hij is leuk!!! Laat mijn rugzak nou net zijn ‘overleden’… Ik ben gek op zoveel zakjes, lekker veel plek om veel te veel met me mee te slepen! Hihi…
  En dat hij past bij een vegan leefstijl maakt hem perfect! Ik doe graag mee!

 32. Ik heb ook vorige jaar een lalu rugtas en portemonee gekocht. Alleen is mijn rugtas stuk gegaan:-( na 4 maanden).
  Ik denk dat ik het te vol propt en dat het stof niet goed mee rekt! Dus ik zat te denken om weer een nieuwe te halen. Love the mission van Lalu!!

 33. Prachtige tas, past perfect bij mijn knalblauwe jas en wandelschoenen, super fijn met al die aparte vakjes, ideaal voor laptop, drinkbeker en alles wat ik nog meer meeneem onderweg naar de o.a. de yoga-opleiding die ik volg, komt fantastisch van pas omdat ik mijn auto heb verkocht en tegenwoordig met de trein reis (liefst dus met rugzak ivm zware tas) en het belangrijkste: ik vind vet verhaal van Lalu fantastisch! Ben zelf erg bezig met duurzaamheid, plantaardig eten, consuminderen, lief zijn voor de natuur, anderen en jezelf én ik inspireer anderen graag (o.a. op Insta @Typisch_Marloes) dit ook te doen. Een ideale match dus, Lalu en ik!

 34. Jeetje wat een ontzettend mooie visie heeft dit bedrijf! Daar wil ik wel te koop mee lopen 🙂 Ik vind het vaak nog lastig om een tas te vinden die bij mijn ‘levensinstelling’ past en die ik ook nog mooi vind! Deze tas vind ik oprecht heel tof. Ik zeg match made in heaven!

 35. Ik had een reactie achtergelaten, maar op de 1 of andere manier verschijnt hij niet. Nieuwe poging.

  Ik schrijf hier niet voor mezelf, maar voor mijn dochter (Julia) van 9 jaar.
  Want hoe cool vindt zij dit soort spullen. Producten met een verhaal en duurzame inslag. Het groene meisje zoals ze haar op school noemen (want oe wat maakt ze zich sterk om de schoolplein groen en eetbaar te krijgen) zou maar wat graag met deze rugzak rondpronken en overal verkondigen dat het ook anders kan. Dat je ook hip en duurzaam tegelijk kunt zijn ipv de bekende merken van TVreclames die het net zo nauw nemen met eerlijke en duurzame handel (eerste wat ze doet als ze iets ziet: Rank a brand). Ik hoop zo dat ze dit pad blijft bewandelen en met haar enthousiasme leeftijdsgenoten steeds weer kan inspireren om de wereld weer een beetje beterder te maken. Alle kleine beetjes helpen. Dus hierbij de gok op deze prijs zodat, mocht ze de gelukkige zijn, al haar mappen met ideeen mooi en duurzaam mee kan nemen.

 36. Ik zou deze tas heel graag willen. Ziu mijn eerste vegan tas zijn.. Ben net vegan geworden. Dan kan ik snel al de amdere tas weer iemand blij mee maken.. Ga binnen kort weekendje weg. Ideaal..

 37. Ik hoop dat ik nog optijd ben om kans te maken op deze tas, maar niet geschoten is tenslotte altijd mis ;).

  Na 2 jaar een eigen plantbased catering bedrijf te hebben gerund ben ik sinds 3 maanden een nieuwe weg ingeslagen: TITA TOFU. Een lifestyleblog waarop ik mensen laat zien hoe ik op mijn manier de wereld een klein beetje beter probeer te maken. Ook geef ik daarnaast advies aan (horeca)ondernemers hoe zij hun menukaart/bedrijf (eenvoudig) kunnen vergroenen. Naar zo’n afspraak neem ik standaard mijn Greenstories notitieboek, Retap bottle, Stojo Cup, camera, Ipad en goed humeur mee.

  Deze tas zou het plaatje helemaal compleet maken en hopelijk kan ik anderen hiermee ook inspireren om zo’n toffe tas aan te schaffen.

  Keep up the good work!

  Titatoi!
  (afgeleid van het woord: toi, toi toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)

  Wendy

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *