Coming soon: Nieuwsbrief

New PostsPersoonlijk

7 tips voor zelfzorg

2 Mins read
  1. Start van de dag

Begin je dag positief. Nadat je wekker is gegaan en voor je opstaat om je dag te beginnen en nog voor je je telefoon erbij pakt, denk aan de dingen die je blij maken. Waar ben je dankbaar voor? Dit kunnen grote of heel kleine dingen zijn. Wanneer je dit moeilijk vindt, kan je proberen om iedere ochtend één ding te zoeken waar je blij mee bent, zoals bijvoorbeeld een schoon dekbed.

2. Geef jezelf complimentjes

Aan een ander zijn ze vaak gemakkelijk, maar geef je jezelf wel vaak genoeg een schouderklopje? Wees lief voor jezelf en vertel jezelf hoe goed je iets gedaan hebt of hoe leuk je eruit ziet. Ook wanneer je veel kritische gedachten hebt, sluit dan af met iets wat WEL goed ging.

3. Wandel!

Wanneer je in een andere omgeving bent, is er weer ruimte voor andere inzichten en ontspanning. Probeer daarom zo vaak als je kunt even buiten een wandeling te maken. In het weekend door het bos, in je pauze door een parkje? En vraag een collega mee lopen of ga alleen als je hier behoefte aan hebt.

4. Kook uitgebreid voor jezelf

Wanneer ik mij down voel, kook ik heel uitgebreid voor mezelf. Dat i s niet altijd zo geweest, want voorheen greep ik naar de telefoon en liet ik een pizza bezorgen. Nu heb ik vaak behoefte aan iets wat goed voor me is, als ik me slecht voel. Ik kook dan zoals ik voor een ander zou koken, waar ik indruk op wil maken en maak het op, zoals jullie gewend zijn van mij, met bloemen en al 😉 Maar wanneer je een hekel hebt aan koken, kan je jezelf ook altijd mee uit eten nemen.
5. Maak tijd voor jezelf

En doe gewoon wat jij wilt. Of dat nu een boek lezen is of een bak Ben % Jerrys leegeten tijdens een serie, dat bepaal jezelf. Doe waar je blij van wordt.

6. Was je zorgen weg

Verwen je zelf met een relaxend bad of een heerlijke douche. Pamper jezelf met een bruisbal van Lush of smeer jezelf in met een (vegan) showergel. Ik probeer altijd zo mindful mogelijk te douchen en het water echt te ervaren op mijn huid, ik beeld me dan in dat ik letterlijk alle zorgen eraf was.

6. Bereid de dag van morgen voor

Dit doe ik standaard en als ik het niet doe, kost het me tijd en altijd gedoe. Dus ik bereid de volgende dag voor. Ik leg mijn kleding klaar, mijn spulletjes voor de dag, maak een lunch als dat nodig is, leg mijn sleutels bij mijn jas en tas en de dag start automatisch al veel meer relaxed 🙂

7. Slaap goed

Iedereen weet wel wat een goede nachtrust doet met je. Lichamelijk, maar vooral ook geestelijk. Verminder je schermtijd, zorg voor een fijne routine, drink slaapthee, lees een boek en pak je slaap (7-8 uur per nacht).

Ik hoop dat je er wat aan hebt en als je betere tips hebt, geef ze even aan mij door, dan zet ik ze er bij.

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Moestuin tipsNew Posts

Terugblik Moestuin 2022

3 Mins read
In dit artikel kijk ik even terug op afgelopen moestuin seizoen. Wat ging er goed wat ging er minder goed. Allereerst: Het…
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
Moestuin tipsNew Posts

Biologisch tuinieren met Bio Kultura!

1 Mins read
Hoe langer ik tuinier des te belangrijker ik de bodem vind worden.. Gek vind ik het dat ik eerst alleen maar keek…