Coming soon: Nieuwsbrief

New PostsVeganisme

Goedkoop plantaardig eten

1 Mins read

Wil je goedkoop en plantaardig eten? Dat kan helemaal prima. Hopelij helpen deze tips je op weg.

  • Koop vooral wholefoods en geen kant en klaar maaltijden

Het is vaak vele malen goedkoper om te koken met ingrediënten dan wanneer je een kant en klare maaltijd kiest. Vaak is dat ook gezonder, voor als je dat belangrijk vindt.

  • Eet restjes als lunch

Neem je restje svan de vorige avond mee als lunch op je werk. Voeg er dan misschien nog wat bladgroen bij. Zo is het ook heel lekker om een curry mee te nemen en deze dan met wat sla op een wrap te doen de volgende dag.

  • Kook extra (veel)

Wanneer je een chili kookt, of een pasta of wat dan ook, kook dan drie of viermaal zoveel en stop alles in porties in bakjes en vries dit in. Dit bespaart je niet alleen geld, maar ook tijd. En tijd is geld 😉

  • Koop in bulk

Vooral peulvruchten, noten, zaden en bonen kun je echt beter in bulk kopen. Je komt dan echt veel goedkoper uit.

  • Kies voor eigen merk

Iets waar ik persoonlijk echt moeite mee heb is kiezen voor eigen merk, zoals Albert Heijn basic. Ik kies dan vaak liever voor de schitterende verpakking ( marketing) of het merk ( marketing). Maar nu ik meer ervaring krijg in low budget boodschappen doen, leer ik dat eigen merk vaak helemaal prima is.

  • Maak heel veel zelf

Koop geen linzen uit blik, maar was ze en kook ze zelf. Koop kikkererwten die je ene dag van te voren al moet weken en maak je eigen havermelk van havermout. Het kost iets meer tijd, maar het kan ook echt leuk zijn om zelf dingen te maken en erna te merken hoeveel geld je dit scheelt. Zo is havermelk iets van 6 keer zo duur wanneer je het koopt. En met (goede) hummus is dat net zo.

  • Red voedsel

Er zijn apps om voedsel te redden, maar je kunt ook later op de dag naar de Lidl gaan om voor veel minder groenten en fruit te kopen. Of ga rond 15:00 uur naar de lokale markt om af te dingen. Veel te veel? Vries het in!

Heb jij nog tips, die ik nog niet ken? Laat het me weten!

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Moestuin tipsNew Posts

Terugblik Moestuin 2022

3 Mins read
In dit artikel kijk ik even terug op afgelopen moestuin seizoen. Wat ging er goed wat ging er minder goed. Allereerst: Het…
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
Moestuin tipsNew Posts

Biologisch tuinieren met Bio Kultura!

1 Mins read
Hoe langer ik tuinier des te belangrijker ik de bodem vind worden.. Gek vind ik het dat ik eerst alleen maar keek…