Coming soon: Nieuwsbrief

Review

Vegan hondenvoer

3 Mins read

Nadat ik vlees, vis, zuivel, ei, dierlijke e-nummers en producten die op dieren testen uit mijn leven had verbannen werd ik geconfronteerd met het feit dat ik nog steeds geld stak in de bio industrie.

Hoe dan? Nou doordat ik voor Tyson nog steeds hondenvoer kocht waar vlees in zat… Dit was in het begin wel een klein dilemma voor mij, want wat zou ik hem dan moeten geven? Honden hebben toch vlees nodig, was mijn eerste gedachte. Maar wat nou als er in vegan voer dezelfde vitamines en mineralen zijn toegevoegd als dat er in vlees zit, was de laatste gedachte erover.

Nu ik wat langer vegan ben, zie ik ook in dat het afvalvlees wat er in hondenvoer zit alles behalve gezond kan zijn voor een huisdier. De dieren in slachthuizen zijn vaak ziek en altijd angstig en gestressed en daar dan het afval van, dat gaf ik dan aan Tyson. Nu ik wel eens bij slachthuizen sta, zie ik ook vrachtwagens met hetzelfde hondenvoer dat ik gaf naar buiten rijden. Heel duurzaam was het wat ik altijd kocht, dacht ik, maar zie dan gewoon de jonge baby kalfjes naar binnen en in verapkkingen weer naar buiten komen, ik ben blij dat ik Tyson nu iets geef wat hij lekker vindt en waar geen leed meer aan kleeft.

Ik heb in het verleden eens een aflevering gezien van de keuringsdienst van waarde waarin werd laten zien wat er eigenlijk in dierenvoeding zit en dat ik echt niet iets om heel vrolijk van te worden. Oren, oogballen, spieren, maar vaak ook gewoon echt darmen met daarin poep en andere uitwerpselen en dat ligt er soms al een dag of twee, drie in een container te stinken. vaak is het maar een paar % aan vlees wat er in zit en als het rundvlees is, zitten er zo ook delen van eenden, kippen of varkens bij. Net wat er op zo’n moment over is van slachthuizen.

Brrr…

Kunnen honden überhaupt veganistisch zijn?

Ja dat kan helemaal prima! Ze stammen dan wel af van wolven, maar ze zijn ze door hun domesticering en het samenleven met de mens mensen geëvolueerd tot een diersoort wat niet langer vlees nodig heeft om te overleven. Natuurlijk heeft een hond ook calcium, ijzer, b12, etc. nodig, maar als dit ook in een veganbrok zit, waarom zou je het dan niet proberen?

Na de eerste happen was hij verkocht hoor, Tyson is heel blij met deze brokken, hij vindt ze zelfs lekkerder dan de vorige die hij had, want die liet hij nog wel eens staan. Wel moesten we hem langzaam laten wennen, want hij at al heel lang de brokken van Prins.

De voordelen van Yarrah vega brokken ( voor Tyson en mij):

 • Gezonder voor Tyson
 • Hij eet ze liever dan de vorige
 • Ze zijn beter voor het milieu
 • Ik betaal niet meer voor dierenleed
 • De brokjes zijn biologisch
 • Ze zijn even duur als de vorige brokken

Kleine aanvulling: Ik geef Tyson ook dagelijks verse groenten door zijn bakje, want dat vindt hij ook erg lekker. Ik geef hem bijvoorbeeld: paprika, komkommer, erwtjes, wortels, peterselie.

Informatie over Yarrah hondenvoer

 • Er is ook een graanvrije variant
 • Je kunt kiezen uit 2 kilo of 10 kilo
 • Prijs 10 kilo: vanaf  48,50 ( even Googlen op shoppen en je ziet meteen acties!)
 • Gratis verzenden vanaf 30 euro
 • 100% GMO vrij en pesticiden vrij
 • Ze hebben ook honden snacks

Info van de site:

100% veganistische brokken, zonder vlees of dierlijke bijproducten. De plantaardige eiwitten in het voer komen van ontsloten sojabonen, witte lupine en granen, zodat je hond de eiwitten goed kan opnemen. Daarnaast is de witte lupine een bron van essentiële aminozuren. Biologische kokosolie zorgt voor extra energie in het voer. De toegevoegde vitamines, zoals vitamine B12, taurine en L-Carnitine helpen de kans op hartafwijkingen verkleinen. De dierlijke vitamine D3 is vervangen door de plantaardige vitamine D2 om een 100% veganistische brok te garanderen. Biologisch zeewier bevat vitamine A, D en E, mineralen en eiwitten en draagt bij aan een goede stoelgang, een mooie vacht en soepele spieren. Door biologisch gecertificeerde baobab aan het voer toe te voegen, die rijk is aan vitamine C en calcium, smaken de brokken nóg lekkerder.

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsReview

Fair Fashion: Colibries Backpack

1 Mins read
One day, says the legend, there was a huge forest fire. All the frightened animals looked helplessly at the disaster. Only the…
New PostsReview

Review BYZOO Vacuüm Blender

3 Mins read
Sinds een aantal maanden ben ik een trotse bezitter van een echte vacuüm blender! Ik was al enige tijd op zoek naar een…
New PostsReview

Vegan Glijmiddel

1 Mins read
Let’s talk about sex! Iets waar je misschien niet meteen aan denkt als je vegan bent, is dat middelen tijdens de sex…

7 Comments

Comments are closed.