Coming soon: Nieuwsbrief

New PostsReview

Review BYZOO Vacuüm Blender

3 Mins read

Sinds een aantal maanden ben ik een trotse bezitter van een echte vacuüm blender!

Ik was al enige tijd op zoek naar een goede blender, omdat ik eigenlijk altijd alles met een handblender doe en er altijd stukjes in zitten of toch lang duurt voordat alles helemaal gemalen is. Ook maak ik veel soep en daar zou een blender met 1 druk op de knop heel veel werk voor me besparen.

En toen kwam deze Byzoo Blender Giraffe in mijn leven 🙂

Wat is nu het verschil tussen een vacuüm blender en een gewone blender?
  • De voedingsstoffen worden langer behouden doordat er minder tot geen lucht bij komt en dat zorgt er meteen ook voor dat de sapjes die je maakt langer vers blijven.
  • Deze blender is gigantisch in zijn kracht. Ik kan er echt hele grove stukken in doen en binnen 60 seconden is het een egale, romige structuur geworden.

Ik heb hem nu bijna een half jaar en denk dat ik nu een goede review kan schrijven over dit apparaat.

Hieronder mijn bevindingen:

Structuur en smaakbeleving

Mijn smoothies en vegan milkshakes zijn ook echt romiger en vaster dan voorheen. Ik heb echt het idee dat de smaak erop vooruit gaat met deze blender als ik het vergelijk met hoe ik ze daarvoor maakte. Dit komt omdat de lucht eruit wordt getrokken en dat merk je. Normaal als je een sapje even laat staan, merk je dat er zo’n laagje met ‘prut’ op komt en nu blijft het een gladde substantie, een geheel, dat vind ik wel echt een groot voordeel.

Luxe gevoel

Hij geeft ook wel een beetje dat luxe gevoel, alsof het wat specialer is om zo een sapje te maken, vanwege de vormgeving en het oplichtende LCD scherm die de seconden van het blenden aftelt. De blauwe lichtjes, haha, ik ben er gewoon gevoelig voor. Ik vind hem echt heel mooi om te zien en neemt niet veel ruimte in beslag.

Gebruiksvriendelijk

Het gebruik spreekt gewoon helemaal voor zich en is echt heel gemakkelijk. Hij klikt makkelijk vast, het is een druk op de knop, het is gewoon heel fijn in gebruik. Zelfs mijn vriend maakt nu heel vaak een bananen smoothie ( ja dat is echt een vermelding waard!), omdat het zo makkelijk gaat.

Wat echt ook tof is dat er een vacuüm beker bij zit, waardoor je je milkshake, sap of smoothie zo in de koelkast kunt bewaren, terwijl hij luchtdicht is, dus veel langer te behouden. En zo mee te nemen naar het werk of onderweg.

Maar het klinkt allemaal wel een beetje te mooi om waar te zijn,  zijn er ook nadelen?

Ja ik heb er ook wel wat nadelen van ondervonden.

Nadeel 1: Hittebestendigheid

Ik heb het vast voor je getest, maar je kunt er niet te heet water in doen! Ik heb er iets afgekoelde soep in gegoten om te blenden, van ongeveer 70 graden en toen barstte het glas! Gelukkig kun je alle onderdelen los bestellen via slowjuice.nl.

Wel kan de glazen kan in de vaatwasser, wanneer je deze niet te heet wast dus. Ik zelf doe voortaan maar voor ik de soep heet maak, het voedsel in de blender.  het zou wel fijn zijn als hij hete soep kon verdragen, vind ik.

Nadeel 2: Herrie

Ik heb de blender een keer om 1 uur s’nachts gebruikt, maar dat is niet echt een aanrader, haha. Hij klinkt echt wel een redelijk tikkie harder dan de blenders die ik gewend was, maar hij is dan ook wel krachtiger in wat hij doet, dus ergens kan ik dat dan wel voor lief nemen.

( Een van mijn favoriete drankjes is momenteel deze:  1 banaan, 3 cm stukje kurkumawortel, een glas Oatly havermelk, sap van halve citroen) 

Maar ook maak ik milkshakes van aardbei en melk en aqauafaba of cashewkaasjes en soep en vegan cheesecake beslag en pesto en tapenades met deze blender. Alles kan er met grove stukken in namelijk, behalve pitten, zoals pitten uit nectarines en pruimen, maar dat lijkt me best wel logisch ook.

Conclusie:

Ik zou hem zeker aanraden als je wil gaan voor een apparaat met kwaliteit, die lang mee gaat, niet moeilijk is in gebruik en de fijnste sapjes en smoothies maakt, terwijl je zelf niet zoveel hoeft te doen.

Ik geef hem zeker een 9 en zou zelf absoluut geen andere willen, ben er oprecht heel blij mee.

Meer weten? Kijk en bestel de Byzoo vacuüm blender hier.

 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Moestuin tipsNew Posts

Terugblik Moestuin 2022

3 Mins read
In dit artikel kijk ik even terug op afgelopen moestuin seizoen. Wat ging er goed wat ging er minder goed. Allereerst: Het…
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
Moestuin tipsNew Posts

Biologisch tuinieren met Bio Kultura!

1 Mins read
Hoe langer ik tuinier des te belangrijker ik de bodem vind worden.. Gek vind ik het dat ik eerst alleen maar keek…