Coming soon: Nieuwsbrief

New PostsReview

Fair Fashion: Colibries Backpack

1 Mins read

One day, says the legend, there was a huge forest fire. All the frightened animals looked helplessly at the disaster. Only the little hummingbird was busy. He took a few drops with his beak to throw them on the fire. Moments later, the armadillo, annoyed by this ridiculous excitement, said to him, “Hummingbird, aren’t you crazy? it is not with these drops of water that you will extinguish the fire!”
And the hummingbird replied, “I know, but I’m doing my part.” 

De materialen, het idee erachter, de bedenker, alles vind ik mooi aan dit bedrijf.

Ik ontmoette Thuy op Veggieworld (2019) en ik was gefascineerd door de mooie tassen die zij op haar kraampje had staan. Ze leken van leer, voelde heel zacht en Thuy vertelde mij dat haar tassen van wasbaar papier zijn gemaakt. Ik stond versteld, net als van haar verhaal eigenlijk, van hoe ze het bedrijf heeft opgezet, met haar laatste geld naaimachines kocht en haar dromen achterna ging. Check hier meer informatie op de website.

Naast dat de tassen plantaardig zijn, zorgen ze ook zo goed als mogelijk voor de aarde, door een minimale impact te maken tijdens het productieproces. Ook krijgen de vrouwen die de tassen maken (in Vietnam) ook echt betaald waar ze voor werken en zijn de items van Colibries ook ethisch verantwoord.

Ik koos voor een gele tas, een iets heel anders dan dat ik normaal gesproken zou doen, maar deze sprak me gewoon meteen heel erg aan. En ik heb er absoluut geen spijt van. Ik ben heel blij met deze rugtas met een boodschap die ik met 1000% support. Bovendien zijn colibries mijn lievelingsdieren 😉

De tas is zo soepel als leer en zo licht als een veer ( ha en dat rijmt onbedoeld!). Naarmate je hem langer draagt wordt hij zelfs nog mooier en geleefder. Hij is steviger dan ik had gedacht en ik ben gek op de mooie stiksels.

Ik hoop oprecht dat mensen een kijkje zullen nemen in de webshop van Colibries, want het is echt een bedrijf wat de aandacht verdient.

Klik hier voor: Colibries

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Moestuin tipsNew Posts

Terugblik Moestuin 2022

3 Mins read
In dit artikel kijk ik even terug op afgelopen moestuin seizoen. Wat ging er goed wat ging er minder goed. Allereerst: Het…
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
Moestuin tipsNew Posts

Biologisch tuinieren met Bio Kultura!

1 Mins read
Hoe langer ik tuinier des te belangrijker ik de bodem vind worden.. Gek vind ik het dat ik eerst alleen maar keek…