Coming soon: Nieuwsbrief

KruidenPlantenReview

Plant Pharmacy – Lisette Kreischer

1 Mins read

Ik heb met mezelf een challenge dit jaar en dat is: dat ik geen nieuwe boeken mag kopen. Dit omdat ik in 2017 echt teveel boeken heb gekocht en ik mezelf eens wilde uitdagen om niet aan deze hebberige tik toe te geven. Het krijgen van boeken mag wel en tweedehands kopen mag ook. En toen kwam dit boek uit.

Plant Pharmacy

Ik zag het boek online voorbij komen en was al meteen verkocht. De foto’s zijn zo ontzettend mooi en het gaat alleen maar over planten en hun geneeskracht, echt mijn ding dus. Oh wat wilde ik hem graag in mijn bezit hebben! Je kan je voorstellen dat ik een sprongetje deed toen ik dit boek kreeg!

Het boek is zo mooi vormgegeven, dat alleen erin kijken al voldoening genoeg geeft met al die heerlijke foto’s.  De informatie die Lisette geeft over de diverse planten is zeer nuttig en waardevol.  Het boek staat vol met 40 veganistische recepten met planten met geneeskrachtige werking. Naast recepten die ik al kende, van bijvoorbeeld van sint jansolie, goudsbloem olie en de paardenbloem elixir, staan er ook heel verrassende recepten in die ik zelf nooit had kunnen verzinnen.  Zoals:

( Slaap elixir)

Slaapverwekkende warme melk met kamille & korenbloem, citroenmeliise (en ik heb venkel toegevoegd)

Dit is nu mijn favoriete avond drankje, vooral als ik een drukke dag heb gehad en druk in het hoofd ben. Zo lekker met oatly barista haver) melk, maar je kunt het maken met iedere plantaardige melk natuurlijk.

En met dit recept heb ik veel mensen blij gemaakt:

Witte chocolade met bloemetjes! (en ja het is vegan)

Ik kan het boek zeker aanraden, het is echt een cadeautje, dus ook leuk om te geven aan iemand.

Hier kun je hem bestellen:

Vegan Awards

Dit boek is genomineerd voor de vegan awards en hier kun je op het boek stemmen!

Volg Lisette ook op Instagram

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Bewuster levenGroenten kwekenMoestuin tipsNew PostsPlanten

Het belang van een wormenparadijs

2 Mins read
Wij mensen, wij zijn natuur. We denken soms zelf van niet en gedragen ons ook vaak genoeg alsof van niet, maar toch…
KruidenNew Posts

Thee om zelf te groeien

2 Mins read
In dit artikel deel ik graag mijn favoriete kruidenthee soorten en hoe je het zelf kweekt. Kamille! Kamille is bij mij een…
New PostsReview

Fair Fashion: Colibries Backpack

1 Mins read
One day, says the legend, there was a huge forest fire. All the frightened animals looked helplessly at the disaster. Only the…