Coming soon: Nieuwsbrief

New PostsPersoonlijk

Instagram Tips

3 Mins read

Ik heb nu een aantal jaar Instagram en beleef er veel plezier aan. Ik volg alleen mensen die ik leuk vindt en zo creëer ik mijn eigen bubbel. En maak ik er zelfs vrienden. Ik gebruik Instagram vooral om andere mensen te inspireren om plantaardiger te gaan leven, liever voor zichzelf te zijn en voor alle anderen op deze planeet. Ik ben niet perfect en leer zelf ook weer een hoop van andere mensen op Instagram.

Ik deel hier graag met jou mijn tips om meer uit je posts te halen. Gebruik ze voor welk doel je ook wilt, maar ik hoop eigenlijk stiekem dat je ze gebruikt om de wereld ietsjes mooier/beter te maken 😉

  1. Zorg dat je foto’s duidelijk en helder zijn

Wazige en onscherpe foto’s worden eruit gepikt en aan een kleiner publiek getoond.

2. Post niet meer dan 3 posts op een dag

Wanneer je meer dan drie posts per dag post, wordt je als spammer gezien en zal je account aan een kleiner publiek worden getoond.

3. Hastags

Zet je hastags in je post zelf, niet in de comments. Gebruik elke keer weer andere hashtags en wissel deze dan ook af in aantal. De ene keer 5, de andere keer 12. Je kunt er 30 gebruiken, maar ik zou ze niet alle 30 gebruiken, omdat dit ook wel spammy kan overkomen.

4. Snelheid

Wanneer je een foto hebt geplaatst, zijn de reacties nog belangrijker dan de likes. Hoe eerder er iemand op jouw foto heeft gereageerd, des te meer personen jouw foto weer te zien krijgen. Volgens mij is het belangrijk dat er iemand binnen een uur reageert, anders zakt je post alweer. Daarom kan het een tip zijn om een vraag in je tekst te verwerken, waardoor er mensen gaan reageren. Instagram telt een reactie pas wanneer deze meer dan vier woorden bevat. Stel dus open vragen.

5. Reageren

Daar waar het bij Facebook om duimpjes draait, draait het bij Instagram om… hartjes? Nee. Om reacties! Ja interactie is een van de belangrijkste factoren voor succes. Wanneer iemand heeft gereageerd op jouw post, reageer dan as soon as possible daar weer op terug. En dan met meer dan vier woorden, want dit wordt dan pas als reactie geteld. Extra tip: Emoticons worden niet herkend las reactie.

6. Wees jezelf

Probeer origineel en jezelf te zijn. Mensen volgen graag echte mensen, oprechte mensen. Maak je eigen content en schrijf vanuit je hart, dan zit je altijd goed. Wissel posts ook af. Posts iets van je persoonlijke leven, deel iets. Combineer dit met iets wat anderen kan inspireren en met (in het geval van activist) de (harde) waarheid. Post het liefste niet teveel negativiteit, mesen volgen dat nou eenmaal niet graag. Maar vermijd het ook niet helemaal, zoek naar balans.

7. De tijd

De beste tijden om te posten zijn vaak vroege ochtenden ( voor werktijd), net voor de lunch en net voor het avondeten. Pas wel op dat je in de juiste tijdzone plaatst, want als jouw volgers uit Australië komen, moet je wel op andere tijden posten natuurlijk 😉

8. Bewerk je post niet binnen een uur

Wanneer je de caption wilt aanpassen ( vanwege bijvoorbeeld ontdekte spelfouten), bewerk de post dan niet binnen een uur, want dan wordt je post gezien als ‘verdacht’ (als in spam) en krijgt een kleiner publiek deze te zien. Wacht minimaal een uur of verwijder hem en plaats opnieuw.

9. Reposten

Je kunt reposten, maar officieel is het niet toegestaan om een post te reposten zonder toestemming van de ander. Ook a bestaan er repost aps, zoals Regram. Vraag dan even om toestemming, dat is wel zo aardig. Mocht je reposten, gebruik dan weer andere hashtags als de eerste persoon, want zo krijgt een nieuw publiek de post weer te zien!

10. Story’s

Story’s zijn leuk, handig en worden vaker bekeken dan posts. Je kunt zo veel interactie opbouwen met je publiek en het gebruiken voor een poll, een quiz of andere leuke korte verhalen. Gebruik het!

11. Post regelmatig

Zorg dat je in ieder geval in beeld blijft door regelmatig te blijven posten. Of dit nu elke dag is of om de 3 dagen. Zorg dat je volgers in ieder geval je niet uit het oog verliezen door een maand weg te blijven, zo verdwijn je al weer snel van de social media radar.

12. Hou het leuk

Instagram moet nooit als een verplichting of als last gezien worden. Hou het leuk, wees jezelf en post ook als jezelf. Het kan echt als een verrijking zijn, een plek om te inspireren en om geïnspireerd te worden, maar wanneer je het gevoel hebt dat je van alles moet en er komt druk bij kijken, dan doe je het verkeerd 😉

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Moestuin tipsNew Posts

Terugblik Moestuin 2022

3 Mins read
In dit artikel kijk ik even terug op afgelopen moestuin seizoen. Wat ging er goed wat ging er minder goed. Allereerst: Het…
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
Moestuin tipsNew Posts

Biologisch tuinieren met Bio Kultura!

1 Mins read
Hoe langer ik tuinier des te belangrijker ik de bodem vind worden.. Gek vind ik het dat ik eerst alleen maar keek…