Welkom op Plantaardiger.nl. MIjn naam is Natascha en ik ben deze website begonnen om mijn moestuin verhalen te delen. Ik ben in 2014 begonnen met een moestuin op het balkon en ben zo uit gana breiden tot een urban farm ( volkstuin) en nu huur ik een kas van 35 bij 30 meter wat mijn lievelingsplekje op de wereld is.

Ik hoop dat ik mensen mag inspireren om ook een eigen moestuintje te starten.

De naam Plantaardiger stond voor moestuinieren met liefde voor natuur en dier en dus biologisch en zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

Pas later ging ik plantaardiger eten, eerst in 2015 vegetarisch en toen in 2017 helemaal plantaardig, wat de bestaande domeinnaam ook wel goed deed 😉 en ook in mijn leven wilde ik diervriendelijker leven en werd in 2017 ‘veganist’. Tussen haakjes, omdat helemaal veganistisch leven niet mogelijk is, maar ik doe mijn best een steentje bij te dragen. In 2020 won ik een vegan award voor best social media, een hele grote eer die ik koester.

In de eerste plaats ben ik vegan voor de dieren, omdat ik het afschuwelijk vind wat er in de bio industrie met dieren gebeurt. terwijl het zo niet nodig is. Ik ben door het tuinieren gaan inzien hoe belangrijk de natuur is, dat wij mensen onderdeel zijn en dat maakte mij een kleiner iemand, maar verbonden, dat is denk ik ook de reden dat ik voor de aarde wil zorgen, zoals zij voor mij doet.

Zo probeer ik ook duurzamer te leven. Zo ging ik van H&M shop-a-holic naar iemand die zoveel als mogelijk bij de kringloop koopt.

Ik ben lang niet perfect en zo wens ik ook niet gezien te worden. Ik draag mijn steentje bij en leer nog steeds. En zo probeer ik de lezers en volgers ook mee te nemen in mijn leven.

Volg jij me al op instagram?

Leuk dat jij er bent <3

Liefs,

Natascha

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *