Coming soon: Nieuwsbrief

Groenten kwekenKruiden

Superfood Peterselie

1 Mins read

Hieronder een artikel met het antwoord op de vraag of je de garnering op je hoofdgerecht misschien toch maar moet opeten?

Peterselie wordt al duizenden jaren als geneeskruid gebruikt en heeft pas sinds enkele honderden jaren ook een culinaire waarde.

Omdat peterselie boordevol ijzer zit, zelfs meer dan in spinazie, geneest het bloedarmoede. Peterselie zorgt ervoor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt in het licheem. Vrouwen die menstrueren kunnen daarom extra peterselie gebruiken. Peterselie helpt ook het bloed te zuiveren.En het houdt aderen elastisch. Cholesterol wordt opgelost door de stoffen in peterselie en bloedvaten worden sterker. Dus het werkt ook goed bij hart en vaatziekten.

Een echt superfood dus!

Wist je dat ? Peterselie ook goed is voor mensen met een slechte adem. Zelfs bij overmatig knoflookgebruik maskeert peterselie de knoflookgeur. Dus daarom lekker door de knoflooksaus doen 😉

Verder heeft peterselie nog tal van heilzame werkingen. Ik som er een paar voor je op:

  • Hoog vitamine C gehalte
  • Werkt goed bij de spijsvertering
  • Bij het drinken van peterselie thee, verbeterd het de nieren
  • Helpt de lever sneller schadelijke stoffen af te voeren
  • Helpt bij menstruatiekrampen en PMS, Er zit apiol in peterselie, een hormoon look a like dat een component is van oestrogeen; wat een belangrijke rol speelt voor de vrouwelijke geslachtsorganen.
  • Doordat er antioxidanten inzitten helpt het beschermen tegen kanker

Je kunt peterselie makkelijk elke dag eten, als thee drinken. Let wel op: bij verhitting of frituren of koken, verliest het wat van zijn werkzame stoffen. rauw of gedroogd is het aller gezondst.

Goed nieuws, peterselie kan je van feb-augustus zaaien (buiten en binnen) en kan tot en met oktober/november in de tuin staan en is tweejarig! De hele plant is te eten en in het tweede jaar kun je ook de wortel eten. En als je geen tuin hebt, dan kun je het hele jaar door kun peterselie binnenshuis kweken.

Kan het nog gemakkelijker?

 

 

 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Bewuster levenGroenten kwekenMoestuin tipsNew PostsPlanten

Het belang van een wormenparadijs

2 Mins read
Wij mensen, wij zijn natuur. We denken soms zelf van niet en gedragen ons ook vaak genoeg alsof van niet, maar toch…
KruidenNew Posts

Thee om zelf te groeien

2 Mins read
In dit artikel deel ik graag mijn favoriete kruidenthee soorten en hoe je het zelf kweekt. Kamille! Kamille is bij mij een…
Groenten kwekenMoestuin tipsNew Posts

Water geven in de moestuin

1 Mins read
Met alle waarschuwingen over watertekorten voelt het niet altijd even lekker om te sproeien, tenminste dat voel ik zo. Maar veel water…

1 Comment

Comments are closed.