Coming soon: Nieuwsbrief

Review

Oatly – Haverdrank Calcium BIO

1 Mins read

Omdat ik geen melk meer wil drinken, maar toch wel een alternatief zoek ( al is het alleen maar voor in de koffie), ben ik op een missie! Deze week probeerde ik Oatly – Haverdrank Calcium BIO. ( 2,29 euro, biowinkel)

Ingrediënten: Haverbasis (water, haver 10%) koolzaadolie*, algen (Lithothamnium calcerum), zeezout, zuurteregelaar. *Van biologische landbouw

Voedingswaarde per 100 ml:
Energie 190 kJ/50 kcal
Vetten 1,5 g
waarvan verzadigd 0,2 g
Koolhydraten 6,7 g
waarvan suikers 4,1 g*
Voedingsvezels 0,8 g
Eiwit 1,0 g
Zout 0,09 g
Bèta-glucanen 0,4 g/100 ml.

* Natuurlijke suikers uit haver.

En verder: Geen melk, geen soja, geen noten. Geschikt voor veganisten en niet-veganisten. De ongeopende verpakking kan worden bewaard op kamertemperatuur.

Ik koos dit pak om als eerste te testen. Waarschijnlijk door zijn mooie verschijning. Ik ben dol op mooie verpakkingen, dat zeg ik heel eerlijk. Leuke lettertypen, mooi -karton look- pak en leuke teksten.

Maar zoals bij alles, draait het om de binnenkant. Hoe is het bevallen?

Goed! De smaak is anders dan melk van de koe (duh!) en even wennen, maar na een bakkie koffie of drie met Oatly Havermelk ben ik al gewend. Het is eigenlijk best wel lekker ( geen nare nasmaak ook). Het is niet erg waterig, maar ook niet romig en de smaak vind ik totaal niet overheersen ( een must voor mij!). Het schuimt niet lekker op in de opschuimer, wat dan wel weer energiebesparend is en ik drink het zonder schuldgevoel. en dat voelt het beste.

  • *= bagger ** = mwah *** = goed **** = zeer goed

Prijs: **

Smaak: ****

Nasmaak: ***

Goed te verkrijgen: ****

Schuimt het goed op?: *

Eindcijfer: 8

Meer over Oatly?

Voor meer alternatieven, tips zijn welkom!

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsReview

Fair Fashion: Colibries Backpack

1 Mins read
One day, says the legend, there was a huge forest fire. All the frightened animals looked helplessly at the disaster. Only the…
New PostsReview

Review BYZOO Vacuüm Blender

3 Mins read
Sinds een aantal maanden ben ik een trotse bezitter van een echte vacuüm blender! Ik was al enige tijd op zoek naar een…
New PostsReview

Vegan Glijmiddel

1 Mins read
Let’s talk about sex! Iets waar je misschien niet meteen aan denkt als je vegan bent, is dat middelen tijdens de sex…