New Posts

Bloemkool in Tomaten Pinda Saus

1 Mins read

Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt het prima uitbreiden natuurlijk.

Ingrediënten:

  • Een biologische bloemkool
  • Vol kopje met linzen naar keuze
  • Optioneel: 200 gram boontjes ( sperziebonen of snijbonen)
  • 250 gram Passata di pomodoro
  • Een halve eetlepel kerriepoeder
  • Een halve eetlepel kurkuma poeder
  • Twee eetlepels ketjap manis
  • Twee eetlepels pindakaas
  • Eventueel zwarte peper of sambal naar smaak.

Zo maak je het:

  • Kook de linzen 15 minuten in een pannetje en voeg na 13 minuten de sperzieboontjes toe en kook deze nog even twee minuten mee en giet af.
  • Kook nu de bloemkool ongeveer 3-5 minuten
  • Voeg de linzen en boontjes en bloemkool in een bakpan samen en voeg dan de tomatensaus, ketjap manis en de kerrie en kurkuma toe
  • Roer alles door elkaar en doe als laatste de pindakaas erbij en roer weer om
  • Laat zachtjes een beetje dikker worden door het op laag vuur een paar minuten te laten pruttelen
  • Maak af met wat pit door er sambal of peper aan toe te voegen

Related posts:

215 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsWildplukken

Cursus Paddenstoelen Wildplukken

4 Mins read
Even voorstellen – Reinier, de Paddenstoelenman Ik ben Reinier, ook wel bekend als de Paddenstoelenman. Mijn liefde voor paddenstoelen begon vanuit nieuwsgierigheid….
GezondheidNew Posts

Op zoek naar een deo!

1 Mins read
Ik ben al jaaaren ( ja echt al 3 jaar ofzo) op zoek naar een natuurlijkere deo die 1.) werkt, 2.) vegan…
Bewuster levenGezondheidNew Posts

De zoektocht naar een RVS (hittebestendige) drinkfles

1 Mins read
Dit was een typisch gevalletje van: lang en moeilijk, maar ik denk dat ik er inmiddels uit ben. Er kwamen heel veel…

2 Comments

Comments are closed.