Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt het prima uitbreiden natuurlijk.
Ingrediënten:
- Een biologische bloemkool
- Vol kopje met linzen naar keuze
- Optioneel: 200 gram boontjes ( sperziebonen of snijbonen)
- 250 gram Passata di pomodoro
- Een halve eetlepel kerriepoeder
- Een halve eetlepel kurkuma poeder
- Twee eetlepels ketjap manis
- Twee eetlepels pindakaas
- Eventueel zwarte peper of sambal naar smaak.
Zo maak je het:
- Kook de linzen 15 minuten in een pannetje en voeg na 13 minuten de sperzieboontjes toe en kook deze nog even twee minuten mee en giet af.
- Kook nu de bloemkool ongeveer 3-5 minuten
- Voeg de linzen en boontjes en bloemkool in een bakpan samen en voeg dan de tomatensaus, ketjap manis en de kerrie en kurkuma toe
- Roer alles door elkaar en doe als laatste de pindakaas erbij en roer weer om
- Laat zachtjes een beetje dikker worden door het op laag vuur een paar minuten te laten pruttelen
- Maak af met wat pit door er sambal of peper aan toe te voegen
Net gemaakt en gegeten! Enorm lekker, super makkelijk en snel te maken! Bedankt!
🙂