Coming soon: Nieuwsbrief

Bewuster leven

Mijn 14 Favo ‘Groene’ Documentaires

2 Mins read

Omdat ik zelf altijd op zoek ben naar goede boeken en documentaires over (geen) vlees eten, gezond voedsel en de aarde, wil ik jullie een lijstje geven met links, zodat je ze makkelijk en overzichtelijk ook kunt bekijken.

***Mocht een link niet werken, stuur me dan even een berichtje of laat een reactie achter!

 1. Before The Flood Klimaatverandering: het is een groot probleem. Maar hoe vaak wetenschappers en journalisten dat ook schrijven, het blijkt lastig om het grote publiek daarvan te doordringen. Dat constateerde Leonardo DiCaprio – dus was het tijd voor een film, vond hij. ( Engels geen ondertiteling)
 2. Food Choices  Laat zien dat voedselkeuze als oorzaak kan worden gezien van gezondheidsproblemen en zelfs een rol speelt bij klimaatverandering. De documentaire gaat ook in op verschillende misvattingen die er bestaan over voedsel en diëten, waarbij 28 experts aan het woord komen. ( Engels met Nederlandse subs)
 3. Cowspiracy  Draait om d eimpact die het heeft als je vlees eet. Bevat niet erg schokkende beelden ( Eng, met NL ondertiteling)
 4. Forks Over Knives Feiten over verbanden tussen het voedsel dat we eten en de ziektes als diabtes, overgewixht en hart en vaatziekten ( Engels en ondertitels)
 5. Live and Let Live Mijn favoriet! Gaat over hoe onnatuurlijk het eigenlijk is om vlees te eten, maar verteld waarom we het wel massal doen. Erg boeiend, niet erg schokkende beelden. ( Engels, maar wel ondertiteld)
 6. Food Matters  Hoe je voedsel je medicijn kan zijn, de kracht van vitaminen en waarom huidig voedsel je ziek maakt. ( Engels, maar wel ondertiteld)
 7. OMG GMO een documentaire over gemanipuleerd voedsel, een beetje amerikaans, maar alsnog erg boeiend ( Engels, met Nederlandse ondertitels
 8. Earthlings  e documentaire laat je alle aspecten van veganisme zien. Waarom het beter is voor mens, dier en milieu. Hij bevat vele heftige beelden, maar laat wel de realiteit zien. Dan weet je wel hoe het echt is. Toch, als je erg gevoelig bent misschien niet kijken ( ik heb soms nog de beelden voor me ) 
 9. The Human Experiment over de chemische producten in onze dagelijkse spullen en wat ze met ons doen. ( Engels met Nederlande subs)
 10. De topsporters van de melkindustrie uitzending van Zembla over hoe het gesteld is met de koe en de industrie, Nederlands
 11. Hormoonverstoorders  Erg interessante uitzending van Zembla,Zembla onderzoekt de gevolgen van het uitblijven van goede voorlichting en waarom de overheid nog steeds geen maatregelen neemt tegen hormoonverstoorders. Nederlands
 12. Addicted to plastic Over hoe alles van plastic is en wat het effect is ( Engels, maar met spaanse ondertitels)
 13. Drop in The Ocean  Discussie over klimaatverandering en hoe dit Ierland schaadt. (Engels geen ondertiteling)
 14. De Monsanto Methode http://zembla.vara.nl/dossier/uitzending/de-monsanto-methode
289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Bewuster levenGezondheid

Sporten, afvallen en vegan eiwitten

1 Mins read
Als je mij volgt op instagram, dan weet je dat ik vanaf januari 2023 actief ben in de lokale sportschool. Ik sport…
Bewuster levenGroenten kwekenMoestuin tipsNew PostsPlanten

Het belang van een wormenparadijs

2 Mins read
Wij mensen, wij zijn natuur. We denken soms zelf van niet en gedragen ons ook vaak genoeg alsof van niet, maar toch…
Bewuster levenNew Posts

Voedselbossen: Het boeren van de toekomst!

5 Mins read
Ik wil niet dat mijn blog over mij gaat, maar ik wil beweging veroorzaken, anderen inspireren! Daarom heb ik het vaak over…