Coming soon: Nieuwsbrief

KruidenMoestuin tips

Oost Indische Kers Azijn

1 Mins read

De Oost Indische kers, een eetbare plant met eetbare bloemen, die peper achtig smaken. Maar wat doe je met al die bloemen die komen? Nou een hoop, je doet ze door de sla off maakt er stamppot van. Maar je kunt er ook Oost Indische Kers Azijn van maken. Dat is echt te makkelijk en hier beschrijf ik hoe ik dat doe.

Wat heb je nodig:

  • Een glazen fles of pot die steriel is
  • Een handvol zwarte peperkorrels
  • Biologische natuur azijn
  • Flink wat bloemen van de oost Indische kers

En zo maak je het:

  • Pluk zoveel mogelijk bloemen zodat je de pot of fles kunt vullen
  • Controleer deze op beestjes
  • Doe de handvol peperkorrels in de pot of fles
  • Giet de azijn erover totdat de bloemen onder staan ( echt doen, anders gaat het schimmelen)
  • Zet het weg en na een dag of 14 is de azijn klaar
  • Zeef de bloemen eruit ( in een neteldoek, dan blijft er echt niets achter)
  • Bewaar de prachtig oranje azijn koel 2 tot 3 maanden

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Moestuin tipsNew Posts

Terugblik Moestuin 2022

3 Mins read
In dit artikel kijk ik even terug op afgelopen moestuin seizoen. Wat ging er goed wat ging er minder goed. Allereerst: Het…
Moestuin tipsNew Posts

Biologisch tuinieren met Bio Kultura!

1 Mins read
Hoe langer ik tuinier des te belangrijker ik de bodem vind worden.. Gek vind ik het dat ik eerst alleen maar keek…
Moestuin tipsNew Posts

Moestuinieren voor mensen zonder tijd

1 Mins read
Wanneer je een druk leven hebt denk je misschien dat een moestuin geen zin heeft, omdat het je veel tijd zal gaan…