Coming soon: Nieuwsbrief

New PostsVeganisme

10 x Vegan op Amsterdam Centraal

2 Mins read

Ik kom regelmatig op Amsterdam Centraal en het leek me leuk en handig om eens op te schrijven wat voor plantaardige dingen er allemaal te eten zijn. Het is niet in een bepaalde volgorde, maar kriskras door elkaar. Hier is de rij:

1.) Erica

Deze biologische kruidenwinkel is te vinden op Amsterdam centraal. vlakbij de Lush, die je van een afstand kan ruiken 😉 Hier kun je allerlei vegan koekjes kopen, zoals de stroopwafels van Billie’s Farm. Aanrader! Ook verkopen ze supplementen, vegan tandpasta en losse thee. Echt een leuk winkeltje als je het mij vraagt.

2.) Lush

Ik noemde hem hiervoor al, maar Lush is te vinden op Amsterdam Centraal en de dingen hier ruiken zo lekker dat je denkt dat je ze kunt opeten. Op zoek naar een leuk cadeautje voor jezelf of iemand anders, dan slaag je hier vast en zeker, want Lush is dierproefvrij en bijna alles is er vegan, let even op het logo’tje.

3.) Smullers

Favorietje hier, patat! Helaas zijn er nog geen snacks bij Smullers die vegan zijn, maar je kan er wel gaan voor een patatje mayo ( want ze hebben vegan mayo! Vraag hier wel specifiek naar) en ook de satésaus is plantaardig. Je kan dus gaan voor oorlog, speciaal, satésaus en met. En ze zijn tot 2:00 uur in de nacht geopend 😉 Voor de vegan snacks is het even wachten nog, want ze hebben alleen nog vegetarische dingen. ( of we moeten massaal even naar ze gaan bellen?)

4.) De Broodzaak

Ze hebben hier slechts 1 vegan broodje en dat is de avocado met hummus. Je betaalt hier ook 4,50 euro voor.

5.) Julia’s

Tot mijn verbazing kan je hier nog prima wat lekkers eten. Je kunt kiezen uit de farfalle, pennen of de courgettini (nieuw). Overal waar in het menu een plantje voor staat is vegetarisch en die kun je allemaal zonder kaas bestellen (= dus vegan dan). Verder kan je het toppen met pijnboompitjes en vele diverse groenten/kruiden.

6.) Simon Levelt

Een van mijn favo plekjes, want losse en biologische theetjes!


7.) Zest

Hier werd ik heel bij, want ze hadden zoveel meer opties dan ik dacht! Ten eerste kun je hier een koffie halen met sojamelk, havermelk en amandelmelk. Dan is er een hummus bagel ( die erg lekker is!). En ze hebben er ook overnight oats en diverse plantaardige smoothies.

8.) Salsa Shop

De allergrootste verassing was voor mij toch echt de salsa shop, waar ik altijd straal voorbij liep. Maar voor dit blog wilde ik toch even naar binnen wandelen om te vragen wat voor plantaardige opties zij aanbieden. Wat blijkt? Alle opties zijn vegan te maken, dus je kunt kiezen voor een burrito, een taco, salades of een burrito bowl. Alle sausjes zijn plantaardig (!!) en er is vol op keuzes tussen heerlijke groenten. Het meisje achter de kassa was ook vegan ( dus even ge high fived).

9.) De appie

Bij de appie kan je terecht voor een paar opties, zoals de quinoa salade groot of klein, edamame boontjes of voor een banaan. Wat je ook kunt doen is een brood halen en een bakje hummus.10.) Starbucks

Voor koffie met plantaardige melk kan je hier altijd terecht, maar de vegan opties zijn verder heel arm. Geen brownie of taart te bekennen. Ze hebben soms een broodje met avocado of een plantaardige yoghurt, maar dan houdt het ook wel weer op… Jammer!

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Moestuin tipsNew Posts

Terugblik Moestuin 2022

3 Mins read
In dit artikel kijk ik even terug op afgelopen moestuin seizoen. Wat ging er goed wat ging er minder goed. Allereerst: Het…
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
Moestuin tipsNew Posts

Biologisch tuinieren met Bio Kultura!

1 Mins read
Hoe langer ik tuinier des te belangrijker ik de bodem vind worden.. Gek vind ik het dat ik eerst alleen maar keek…

2 Comments

Comments are closed.