Dit taartje is niet 100% raw, maar grotendeels wel. Het is dus redelijk gezond.
Ingrediënten:
Extra benodigdheden: – staafmixer – vierkant ( rechthoekig) bakblik – bakpapier
- 200 gram ongebrande cashewnoten ( minimaal 6 uur in water geweekt)
- 150 gram ongebrande walnoten
- 150 gram blauwe bessen
- 150 gram gedroogde abrikozen
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 theelepel vanille poeder
- 150 gram pure vegan chocolade
Zo maak je ze:
- Doe het bakpapier in de vierkante ovenschaal en zorg dat de puntjes uitsteken, zodat je straks de gehele vorm er makkelijk uithaalt.
Bodem:
Mix de walnoten met de abrikozen door ze met een staafmixer tot een plakkerig geheel te maken en doe dan het geheel in de vorm. Druk mooi en strak aan over de hele bodem. Bij teveel plakken kan je een koude lepel gebruiken, maar met je handen lukt het ook goed.
Middellaag:
Voor de middellaag mix je de afgegoten geweekte cashew noten met de blauwe bessen en de vanille. Voor zoetekauwen, doe er wat maple siroop bij of dadelstroop. Wanner alles één mooi mengsel is, mag het over de andere laag heen. Maak er zoveel mogelijk een plat oppervlakte van.
Top:
Smelt de chocolade au bain marie en giet over het geheel en strijk glad. Daarna snel de gedroogde bloemblaadjes als goudsbloem, korenbloem, lavendel, kamille erover.
Als het is afgekoeld minimaal 10 uur in de vriezer bewaren.
Daarna kan je het geheel gemakkelijk uit de vorm halen door hem aan de puntjes bakpapier omhoog te halen.
Het snijden is het lastigste en kan je het beste heel voorzichtig doen met een broodmes, en dan letterlijk zagen.
Als je een makkelijkere manier ontdekt hebt, laat het mij dan weten 😉