Coming soon: Nieuwsbrief

Persoonlijke BlogReview

Overnachting (avontuur) in Beveren

4 Mins read

Ik was door Sytse (hetgroenebroertje) genomineerd om kennis te maken met Beveren, het grootste Winkeldorp van Vlaanderen. En kreeg ik de uitnodiging om eens de nacht door te brengen van 23 op 24 december 2017 in Hotel Van Der Valk te Beveren inclusief ontbijt en lunch in Winkeldorp Beveren.

En dus reed ik samen met mijn beste vriendje af naar België.

De hotelkamer was van alle gemakken voorzien en was er een bad! EEN BAD! Oh daar verlangde ik al zolang naar. Ik was klaar, de hele avond in bad en dan slapen. Het enige nadeel vond ik dat het toilet niet helemaal schoon was.

Haha, nee er moest ook nog even goed gegeten worden. Dus wij reden richting Antwerpen, op zoek naar een vegan restaurant Bites & Wines. Maar toen…

Viel de GSM uit, batterij leeg en mijn telefoon ( een nieuwe,nog niet helemaal wetende hoe werkende) gaf geen GPS signaal. Sta je dan, middenin Antwerpen centrum, waar je nog nooit geweest bent, op zoek naar een restaurantje, zonder een kaart, gps en je bent al aan de late kant.

Na een tijdje rondgelopen te hebben ( hey, hebben we die kerk net ook al niet gezien?) besloten we het maar aan de voorbijgangers te vragen. maar volgens mij zijn ze in België niet zo gewend om elkaar zomaar aan te spreken, want de meeste mensen keken naar me alsof ik een besmettelijke ziekte had of dat ik een bom in mijn tas had.  Toen we dachten dat een half uur haastig zoeken wel genoeg was geweest, gingen we op zoek naar een ander plekje om te dineren.

Ik zag een leuk tentje, met een leuke uitstraling: Pho61. Een vietnamees restaurantje met een leuke sfeer van binnen. Modern, maar landelijk. Veel hout en leuke meubeltjes. We konden meteen aanschuiven en ze konden alles veganizen voor ons. Ik koos voor de Bún . ( dat betekent, noedelsalade) en ze maakte het met tofu en sojasaus. Dit was hemels! Er zat een tintje munt doorheen, wat het gerecht echt heel lekker maakte. Ik kreeg een groot bord voor slechts 14,50 euro. Eigenlijk was een toetje niet nodig, maar ik was zo benieuwd naar de cocos crumble met fruit, dat ik me niet kon inhouden. Deze was 9,50 euro. Maar dat was echt te goed van smaak! Lekkere framboosjes en stukjes ananas. En dat 100% vegan, chapeau! Het personeel was heel vriendelijke n hielpen mee om de route naar het hotel te omschrijven voor ons.

Mocht je ooit in Antwerpen zijn, ga hier alsjeblieft eten en bedank me later maar 😉

In de avond hebben we nog door het prachtige Antwerpen gelopen, met alle mooie kerstbomen, lichtjes en verlichte straatjes met kraampjes. Een echte kerstsfeer, zo gezellig om op dit moment in het jaar hier te zijn!

De terugweg was ook echt een avontuur, zonder navigatie en zonder enig gevoel voor richting, maar na 2,5 uur hebben we het hotel gevonden hoor. Normaal doe je er 35 minuten over 😉 Ik wilde graag nog even zwemmen in het zwembad ( want dat was open tot 23.00 uur), maar we kwamen 23.15 uur aan helaas. MAAR in het restaurant van het hotel konden we nog even een drankje doen voor do open haard. Dat was zalig! Even bijkomen. Erna hebben we nog even een film gekeken en zijn we in slaap gevallen.

De volgende dag zonder navigatie naar het winkeldorp in Beveren om te gaan lunchen bij Jules Verne en gelukkig hadden we niet ontbeten, want een 5 gangen lunch? Yes ! Ik had van te voren gevraagd of ze rekening konden houden met het feit dat ik veganistisch ben. Dat was geen probleem. Ik was dan ook echt razend nieuwsgierig wat ze zouden gaan klaarmaken.

Vooraf kregen we een champagne ( op lege maag jawel!) en een soepje met olijfjes. Daarna volgde een pompoensoep met broodjes en daarna het ‘hoofdgerecht/lunch’, linzen met kipstukjes en rucola sla. at een plaatje! Toen we zaten te eten vroegen we ons af of dit geen vlees was, aangezien de structuur en smaak zo verdacht veel naar kip smaakte. Bij navragen aan de kok, bleken het de kipstukjes te zijn van Quorn. En deze zijn niet vegan, maar vega. Dat vond ik jammer. Tof dat ze hun best gedaan hadden, maar eiwit is niet veganistisch.  Dus heb ik de stukjes laten liggen en verder niets gezegd. Soms vind ik het vervelend om het de hele tijd ter sprake te moeten laten komen. Wie herkent dit? Soms wil je niet ‘moeilijk’ doen. En toen kregen we het toetje, chocomousse met slagroom, van koeienmelk dus in dit geval. Toen heb ik er toch maar wat van gezegd. Ik merkte dat de serveerster  niet begreep wat er niet veganistisch was aan melk. En toch voel ik me dan een beetje lullig als ik dat dan moet uitleggen. Ik wil anderen niet tot last zijn, maar ik wil ook niet iets eten waar ik tegen ben. Dilemma’s. Graag tips van andere vegans ( of van mensen met allergieën etc, die voelen zich misschien ook wel eens teveel?)

Daarna hebben we nog even rondgelopen in het grote winkelcentrum, waar echt veel leuke winkeltjes te vinden zijn, zoals plantage, een kringloopwinkel ( ja leuk!), maar ook gewoon de kruidvat, pearle en de appie.

Conclusie:

Ik heb deze overnachting als leuk en avontuurlijk ervaren. Er waren mindere dingetjes, maar ook veel leuke dingetjes. Ik heb vooral heel veel kunnen lachen en een nachtje er tussenuit heeft mij erg  goed gedaan in deze tijd van drukte en kerst! Er is nog een beetje werk aan de winkel voor Beveren wat betreft plantaardig eten, maar ik denk dat het vast wel moet gaan lukken.

Heel erg bedankt, Sytse en Stefaan de centrummanager.

 

 

 

 

 

 

 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsPersoonlijke Blog

Eten, eten en nog eens eten

5 Mins read
In 2017 woog ik 57 kilo en ik had verder een enkele gedachte over mijn gewicht. Ik was altijd al slank zonder…
New PostsPersoonlijkPersoonlijke Blog

Koperspiraal: Mijn ervaring

7 Mins read
In dit artikel vertel ik over mijn ervaring met een koperspiraal. Ik heb deze in 2011 laten plaatsen en in 2020 laten…
New PostsPersoonlijke Blog

Kerst Give Away

1 Mins read
Jaaa het is kerst en dan wil ik iets weggeven, dus ik heb de afgelopen tijd allemaal mooie spulletjes verzamelt, zodat ik…