Je hebt zin in pasta of pesto en je wilt het vers, dus je koopt in de supermarkt een basilicumplantje in pot en gebruik wat blaadjes ervan en vol goede moed laat je hem in de keuken staan en geef je hem wat water. Blij met je eetbare plantje. Maar na een paar dagen gaan alle bladeren hangen en voor je het weet, is hij overleden. Herkenbaar?
Nou het ligt in ieder geval niet aan jou!
Hoe zit dat dan? De basilicum die je in de supermarkt koop groeit in 24 dagen van zaad tot plant. Hierdoor hebben de wortels niet genoeg tijd gehad om zich goed en sterk te ontwikkelen. Bovendien zijn ze niet bedoeld om als plant gehouden te worden, maar meer om binnen een paar dagen kaal geplukt te worden. Dat moet anders kunnen toch?
Ik zal je beschrijven hoe je hem wel in leven kunt houden.
- Haal de plant voorzichtig uit het potje
- Haal met zorg de wortels uit elkaar
- Plant de basilicum met vers potgrond en voeding in een iets grotere pot
- Houdt de grond vocht, maar niet te nat
- Zet de plant op een warme plaats binnen, maar niet in de volle zon
- Zodra je wortels ziet komen door de pot heen, kun je ze laten afharden en in de tuin planten ( bijvoorbeeld)
Simpel maar effectief. Ook al eens geprobeerd?
Wat een goede tips! Ik wordt steeds enorm verdrietig als mijn basilicumplant het weer begeeft na enkele weken..
Ik hoop dat de tips zullen werken voor je!
Heel erg bedankt voor deze geweldige tips! Ik denk dat de kans dat ik de basilicum plaantjes nu langer in leven houd veel veel groter is dankzij jou goeie tips! Bedankt voor het delen!
Ik heb de mijne vorig jaar een plekje in mijn serre gegeven in volle grond en hij is echt MEGA geworden…. en ik bedoel echt MEGA…. Hij kwam gemakkelijk tot aan mijn knieën en ik ben 1m65 om u een idee te geven..
Waaauw!
Dat was altijd zo’n frustratie! Leuk om dit te weten. Gave website ook! Ik heb op je gestemd trouwens, voor die vegan blogger award 🙂 Succes!