Coming soon: Nieuwsbrief

Persoonlijke BlogVeganisme

Mijn 5 nieuwe vegan ontdekkingen ( Juli 2018)

2 Mins read

Ik koop erg weinig boodschappen de laatste tijd, dit omdat ik nu mega veel te oogsten heb in de kas. Zelfs de paprika’s zijn nu rijp aan het worden en dat was de laatste groente die ik nog kocht eigenlijk.Nou ja, soms koop ik ook nog wel bonen. En natuurlijk noten, zaden, brood, hummus en wat luxe producten.

Ik heb 5 nieuwe dingen uitgevonden deze maand en die wil ik graag even showen.  ( in willekeurige volgorde)

1. Kombucha

Ik dronk deze maand voor het eerst Kombucha en dat vind ik toch even een partijtje lekker! Kombucha is een gefermenteerd drankje wat gemaakt is van thee, azijn, een kombucha zwam en suiker. Hoe je het precies maakt en ook zo dat het dus een gezond EN lekker drankje wordt, dat weet ik nog niet, maar deze koop je bij de AH en deze is vegan, biologisch en vind ik de lekkerste tot nu toe.

 

2. Zonnatura bouillonkuipje zonder gistextract

Een bouillon zonder gistextract, jeej! Ik gebruikte als bouillon altijd de Zonnatura variant, want deze is biologisch en ik vind hem oprecht de allerfijnste smaak hebben. En nu hebben ze dus ook deze kuipjes. Er zitten er vier in en je kunt er dus 2 liter soep mee maken. Mara ik gebruik 1 kuipje op 1 liter en dus maak ik er 4 liter soep mee 😉 Ik maak de laatste tijd veel soepen, van de oogst, zoals courgettesoep, venkel, tomaat en vries ik veel soep ook in voor van de winter. Dus ik ben blij met dit product. ( wel kost hij 1,99 euro, wat best wel een beetje prijzig is).

3. Edelgist vlokken

Nee ik sliep niet onder een steen en ja je mag me wel gek noemen. Ik heb voor het eerst edelgist vlokken gekocht ( en meteen ook in mijn hart gesloten, want yumm). Naast hummus en avocado is edelgist misschien wel een van de belangrijkste ingrediënten in een vegan keuken, niet waar? Toch heb ik het nooit gebruikt, tot op heden dus! Ik maak er lekkere sauzen mee, zoals edelgist met geweekte cashewnoten, een aardappel, kerriekruiden, beetje zout en peper en blenden maar! Het geeft een bite aan pasta en ik ben benieuwd wat ik allemaal nog meer met edelgist kan doen. Deze is best prijzig overigens: 3.89 euro)

4. Peulvruchten pasta’s van de AH

Misschien bestaat het al een tijdje ( want ik loop altijd achter met dit soort feiten), maar ik vond deze pasta’s in het schap bij de appie. Ze hebben kikkererwten pasta,  linzen spaghetti, gele linzen lasagne en nog een pasta geloof ik.  Ik vind ze zo lekker, de smaak is top, de structuur ook en het is nog voedzamer ook. Heel blij mee!

5. Biologische margarine

Deze bestaat volgens mij echt al heel lang, maar ik heb hem nu pas ontdekt. Met zijn 1,49 euro is hij mooi van prijs met zin bio keurmerk. Ik gebruik niet veel margarine, het is vooral om kruidenboter mee te maken of voor door een taart/cake. Daar werkt hij perfect bij en de smaak is gewoon goed, zoals ik hem hebben wil.

 

Dit waren mijn ontdekkingen deze maand. Welke vegan ontdekkingen heb jij onlangs opgedaan?

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsPersoonlijke Blog

Eten, eten en nog eens eten

5 Mins read
In 2017 woog ik 57 kilo en ik had verder een enkele gedachte over mijn gewicht. Ik was altijd al slank zonder…
New PostsPersoonlijkPersoonlijke Blog

Koperspiraal: Mijn ervaring

7 Mins read
In dit artikel vertel ik over mijn ervaring met een koperspiraal. Ik heb deze in 2011 laten plaatsen en in 2020 laten…
New PostsPersoonlijkVeganisme

MIJN LEVEN MET PDS

3 Mins read
Sinds ik mij kan heugen heb ik eigenlijk altijd al veel buikpijn gehad. Je kunt het aan mijn moeder navragen, maar het…

2 Comments

Comments are closed.