Coming soon: Nieuwsbrief

New PostsVeganisme

Uit eten als vegan

2 Mins read

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in plantaardig leven of net vegan zijn kan het een opgave lijken om uit eten te gaan. Zelf zie ik altijd liever de dingen die WEL kunnen dan de dingen die NIET kunnen. Er kan namelijk echt een hele hoop en uit eten gaan is voor mij echt geen enkel probleem.

Wanneer je in een grote stad woont, als Amsterdam, Utrecht of Groningen, dan heb je standaard al een anatal vegan lunchrooms en restaurants in de buurt en kan je dus prima uit eten daar en zul je echt de allerlekkerste creaties tot je beschikking krijgen. Mocht je in een kleiner dorp uit eten gaan of je familie, vrienden of collega’s willen niet naar een 100% vegan tentje, dan kan je als vegan nog steeds prima uit de voeten hoor, geen zorgen.

Hieronder een aantal tips die ik zelf gebruik:

 • Wanneer je inbreng hebt waar jullie gaan eten is het echt een dikke tip om op https://www.happycow.net/ te kijken. Hier kun je precies alle restaurants vinden in de buurt en daarbuiten en aanvinken dat je vegan opties zoekt. Zo kun je een leuke tent al van te voren aanbevelen aan diegenen met wie je gezellig gaat eten. Ook kun je alvast menu kaarten opzoeken.
 • Als er al een reservering is gedaan, dan zoek ik altijd even op internet naar de menukaart om te zien of er iets vegans op de kaart staat. Indien dit niet het geval is, dan bel ik naar het restaurant om te vragen of ze die dag dat ik kom iets vegan kunnen maken. Ik heb nog nooit meegemaakt dat dit niet mogelijk was. Vaak vinden de koks het nog een leuke uitdaging ook. Achteraf ben ik altijd mega enthousiast en geef ik complimentjes ( maar wel als het echt ook lekker was natuurlijk 🙂 )  in de hoop dat ze het als leuke ervaring mee krijgen.
 • Soms kan het zijn dat je naar een restaurant gaat die nog NOOIT een plantaardige maaltijd heeft gemaakt, schroef dan je verwachtingen een beetje bij. Wees dan in ieder geval maar blij dat je in ieder geval iets cruelty free te eten hebt en  en troost jezelf misschien met de gedachte dat degene na jou, vast een lekkerdere maaltijd zal krijgen, je bent immers de proefpersoon.
 • Mocht er allemaal helemaal niets mogelijk zijn, kan je zelfs voortstellen je eigen vegan schnitzel mee te nemen en vragen of ze dat in plaats van een vlees variant willen voorbereiden. Deze mogelijkheid vereist wel een beetje moed, maar echt waar, het kan soms echt! Ik zou dit wel van te voren vragen om ongemakkelijke situaties te voorkomen 😉
 • Ondanks dat ik altijd alles op deze manieren doe is het ook wel eens voorgekomen dat ik dan iets vegetarisch krijg in plaats van vegan. Je kunt dan zelf beslissen wat je doet, maar ik vertel dan altijd maar eventjes dat ik geen zuivel, geen ei en andere producten van dieren wil eten en kijk er extra vriendelijk bij. Niet iedereen weet exact wat het is, maar ik stuur het bordje zelf wel altijd weer terug. Natuurlijk is dit voor iedereen anders, maar mijn tip is wel, wordt niet TE boos, je mag er van uit gaan dat iedereen zijn best wel doet.

Mijn eigen top 10 favoriete vega(n) restaurants:
 1. SNCKBR – Utrecht
 2. Kebabi – Amsterdam
 3. Vers Saladebar – Hilversum
 4. Bonboon – Amsterdam
 5. The Golden Temple – Amsterdam  ( vega en vegan / indisch)
 6. Oproer – Utrecht
 7. Vegan Junkfoodbar ( Amsterdam)
 8. SOY ( afhaal chinees) – Utrecht
 9. Mr. and Mrs. Watson – Amsterdam
 10. Anat – Groningen

SNCKBR – Utrecht

Ik hoop dat iemand wat heeft aan deze tips. Heeft iemand anders nog een hele dikke tip? Laat het vooral weten!

Groene groetjes,

Natascha

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Moestuin tipsNew Posts

Terugblik Moestuin 2022

3 Mins read
In dit artikel kijk ik even terug op afgelopen moestuin seizoen. Wat ging er goed wat ging er minder goed. Allereerst: Het…
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
Moestuin tipsNew Posts

Biologisch tuinieren met Bio Kultura!

1 Mins read
Hoe langer ik tuinier des te belangrijker ik de bodem vind worden.. Gek vind ik het dat ik eerst alleen maar keek…