Coming soon: Nieuwsbrief

New Posts

Tips voor Duurzame Cadeaus

2 Mins read

Het is December en bij Post NL lieten ze al weten dat er zoveel pakketjes werden verstuurd met Sinterklaas dat de bedrijven het niet aan konden en dat de pakketjes zo maar 3 dagen vertraging konden hebben.

En dit in een tijd dat de aarde wel wat duurzaamheid kan gebruiken. En wij mensen mogen best gelukkiger zijn met minder.

Daarom vind ik het wel leuk om een artikel te schrijven over duurzame cadeaus die je kunt geven met de feestdagen ( maar ook als er iemand jarig is bijvoorbeeld!)

Hier zie je de duurzame cadeau hiërarchie

Deze kan je aanhouden als je wilt kijken naar duurzame cadeautjes. Van boven naar onder wordt het steeds minder duurzaam.

 

  • Geef een beleving. Super leuk om te geven, een beleving. Denk hierbij aan een leuke herinnering, zoals een dagje uit, een avondje uit eten, een film in de bioscoop, een dagje naar een sanctuary, sauna of naar een pretpark. Ook kun je een abonnement geven, zoals op een favoriet tijdschrift of een abonnement op de sportschool bijvoorbeeld.
  • Geef een dienst. Ben je goed in schilderen van grote muren, repareren van bakfietsen of kan je redelijk grafisch ontwerpen? Misschien kan je iemand wel heel blij maken door je dienst cadeau te doen.
  • Upcycle. Knap oude meubeltjes op of upcycle oude grote potten en maak er een urban jungle van.
  • Koop tweedehands. Ga naar een kringloopwinkel of antiek winkel en kijk of er iets tussen zit voor de persoon waar je een cadeau voor wilt kopen. Dat kan zo breed zijn als je je maar kunt bedenken. van kinderwieg tot aan een rollator 🙂 Ook kun je op marktplaats kijken of op een gratis afhaal facebookgroep.
  • Maak. Misschien ben je wel heel creatief of handig met je handen en kun je zelf iets maken, zoals een schilderij, een beeldje of maak een heerlijke taart, daar wordt iedereen blij van en het is altijd leuk als iemand zijn/haar best heeft gedaan, toch?
  • Koop iets ethisch verantwoord. Wil je dan toch iets kopen of zijn de opties hierboven niet mogelijk, dan kan je altijd nog een product kopen waarmee je een goed doel steunt bijvoorbeeld of bij een winkel die staat voor duurzaamheid. Je kunt ook kiezen voor duurzame artikelen, zoals een RVS rietje, een setje groentenzakjes van stof of een mooie duurzame tas of riem gemaakt van gerecyclede fietsbanden bijvoorbeeld. Of biologische zaden of plantjes.
  • Koop. Als allerlaatste optie kan je kiezen om gewoon iets te kopen.

Ik hoop dat ik mensen kan inspireren om te laten zien dat er echt heel veel opties zijn voor een duurzaam cadeau. <3

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Moestuin tipsNew Posts

Terugblik Moestuin 2022

3 Mins read
In dit artikel kijk ik even terug op afgelopen moestuin seizoen. Wat ging er goed wat ging er minder goed. Allereerst: Het…
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
Moestuin tipsNew Posts

Biologisch tuinieren met Bio Kultura!

1 Mins read
Hoe langer ik tuinier des te belangrijker ik de bodem vind worden.. Gek vind ik het dat ik eerst alleen maar keek…