Tamme kastanjes, leuk om te zoeken, maar nog veel leuker om te eten ๐
Maar hoe maak je ze nu lekker eetbaar, want zo rauw geeft het toch een gek gevoel aan je tong/lippen, een beetje schraal gevoel.
Ik vind ze het allerlekkerste als ze zijn gepoft. Ik doe dat in de oven.
Het is heel simpel. maar zoals zoveel dingen, je moet het maar net even weten.
Zo doe je het:
- Verwarm de oven op 200 graden
- Haal de kastanjes uit hun stekelige huis, wees voorzichtig, het zijn net egeltjes
- Geef in de tussentijd de kastanjes een kruisje in hun puntjes, met een scherp mes zo voorkom je dat ze knallen in de oven en wellicht iets stuk maken, want het kan er nogal hard aan toe gaan!
- Leg ze uit elkaar op een rooster of op bakpapier en bak ze 15 minuutjes
- Pel ze uit hun harde EN uit hun iets zachtere velletje, zodat je lichtbruine kastanjes over houdt.
en klaar is kees.
Ik zie toch simpel ๐