Wildplukken

Tamme Kastanjes Poffen

1 Mins read

Tamme kastanjes, leuk om te zoeken, maar nog veel leuker om te eten 😉

Maar hoe maak je ze nu lekker eetbaar, want zo rauw geeft het toch een gek gevoel aan je tong/lippen, een beetje schraal gevoel.

Ik vind ze het allerlekkerste als ze zijn gepoft. Ik doe dat in de oven.

Het is heel simpel. maar zoals zoveel dingen, je moet het maar net even weten.

foto credits

Zo doe je het:

 

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Haal de kastanjes uit hun stekelige huis, wees voorzichtig, het zijn net egeltjes
  • Geef in de tussentijd de kastanjes een kruisje in hun puntjes, met een scherp mes zo voorkom je dat ze knallen in de oven en wellicht iets stuk maken, want het kan er nogal hard aan toe gaan!
  • Leg ze uit elkaar op een rooster of op bakpapier en bak ze 15 minuutjes
  • Pel ze uit hun harde EN uit hun iets zachtere velletje, zodat je lichtbruine kastanjes over houdt.

en klaar is kees.

Ik zie toch simpel 🙂

211 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
GezondheidNew PostsWildplukken

CHAGA!

3 Mins read
Toen ik kennis had genomen van het bestaan van chaga en zijn werking, wilde ik hem natuurlijk zelf ook vinden in het…
New PostsWildplukken

Brandnetelzaden

1 Mins read
Brandnetelzaad kun je oogsten en opeten! Zodra de brandnetel in bloei gaat kun je de blaadjes beter niet meer eten, volgens kenners….