Coming soon: Nieuwsbrief

Uncategorized

Tamme Kastanjes Poffen

1 Mins read

Tamme kastanjes, leuk om te zoeken, maar nog veel leuker om te eten ๐Ÿ˜‰

Maar hoe maak je ze nu lekker eetbaar, want zo rauw geeft het toch een gek gevoel aan je tong/lippen, een beetje schraal gevoel.

Ik vind ze het allerlekkerste als ze zijn gepoft. Ik doe dat in de oven.

Het is heel simpel. maar zoals zoveel dingen, je moet het maar net even weten.

foto credits

Zo doe je het:

 

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Haal de kastanjes uit hun stekelige huis, wees voorzichtig, het zijn net egeltjes
  • Geef in de tussentijd de kastanjes een kruisje in hun puntjes, met een scherp mes zo voorkom je dat ze knallen in de oven en wellicht iets stuk maken, want het kan er nogal hard aan toe gaan!
  • Leg ze uit elkaar op een rooster of op bakpapier en bak ze 15 minuutjes
  • Pel ze uit hun harde EN uit hun iets zachtere velletje, zodat je lichtbruine kastanjes over houdt.

en klaar is kees.

Ik zie toch simpel ๐Ÿ™‚

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
Uncategorized

10 Taco Tuesday Recipes for You If You Love Tacos

32 min Cook
Then we are layering the puff pastry with a quick schmear of creamy Swiss-ified cheese sauce, an egg, and some diced ham….