De Oost Indische kers, een eetbare plant met eetbare bloemen, die peper achtig smaken. Maar wat doe je met al die bloemen die komen? Nou een hoop, je doet ze door de sla off maakt er stamppot van. Maar je kunt er ook Oost Indische Kers Azijn van maken. Dat is echt te makkelijk en hier beschrijf ik hoe ik dat doe.
Wat heb je nodig:
- Een glazen fles of pot die steriel is
- Een handvol zwarte peperkorrels
- Biologische natuur azijn
- Flink wat bloemen van de oost Indische kers
En zo maak je het:
- Pluk zoveel mogelijk bloemen zodat je de pot of fles kunt vullen
- Controleer deze op beestjes
- Doe de handvol peperkorrels in de pot of fles
- Giet de azijn erover totdat de bloemen onder staan ( echt doen, anders gaat het schimmelen)
- Zet het weg en na een dag of 14 is de azijn klaar
- Zeef de bloemen eruit ( in een neteldoek, dan blijft er echt niets achter)
- Bewaar de prachtig oranje azijn koel 2 tot 3 maanden