Het is echt zo! Sommige groenten kun je weer opnieuw laten groeien, simpel en superleuk om te doen.
Vensterbank tuinieren doe je dus zo!
Loof
Je kunt van meerdere soorten groenten het loof eten. Zoals het loof van knoflook, ui en ook van wortel. Het loof van wortel is lekker door een salade, als een soort van kiempjes op brood/cracker of als garnering of door de soep, het heeft een lichte wortelsmaak en is jong het lekkerste.
- Snijdt de kontjes van een wortel en zet ze in een 1 cm laagje water.
- Ververs het water dagelijks (om de dag kan ook prima)
- Na een korte tijd zul je al loof kunnen knippen
Prei
- Snijdt het kontje van prei af
- Zet het in een 1 a 2 cm laagje water
- Ververs elke dag het water
- Al binnen twee dagen zie je al een klein groeibeginsel
- Je hebt zo een halve prei terug
- Je kunt hem ook in de aarde zetten
Bleekselderij
Ook zo gemakkelijke hergroei groente is bleekselderij.
- Zet het kontje onder water ( zo’n 1 a 2 cm)
- Ververs dagelijks het water
- Na een tijdje zie je gewoon echt een selderij terug gegroeid
Knoflook
Bij knoflook werkt het ietsjes anders. Knoflook doe je per teentje.
- Pel een teentje
- Stop een teentje onder de aarde in een potje
- Houdt het potje vochtig
- Het groene loof kun je eten als bieslook ( knoflook smaak)
- Of je zet hem in een grotere pot of in de tuin en over 9 maanden heb je een hele nieuwe knoflook erbij
Welke groenten kun je allemaal weer laten hergroeien?
- Het onderste kontje van prei, lente en bosuitjes, snijbiet, venkel en bleekselderij
- Alle kolen ( het hart)
- Het hart van sla en andijvie
- Topjes van biet, wortel, pastinaak, daikon en schorseneer, radijs
- Knollen zoals knoflook en ui in de aarde en dan kan je het loof eten
Bedankt voor het delen!