Zin in een heerlijke wildpluk soep die ook nog eens super mega gezond en groen is? Gebruik dan eens zevenblad!
Lees hier in dit artikel meer over waarom je dat echt zou moeten doen!
Nou komt ie!
Wat heb je nodig:
- 150 gram groene linzen
- 4 handen zevenblad
- 1 grote witte ui
- 2 teentjes knoflook
- Beetje kokosolie (ontheurd) of olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- snufje ( of twee) zwarte peper
- 2 biologische bouillonblokjes
- Eventueel harissa
Zo maak je het:
- Fruit de ui en knoflook met de olie in de pan tot het mooi gelig is
- Vul dan de pan met een liter water en voeg de linzen toe en laat dit geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken
- Na 20 minuten pureer je het geheel
- Nu mogen de bouillonblokjes, de kruiden en het zevenblad erbij
- Pureer het geheel nog een keer, maar niet alle bladgroenten hoeft helemaal vermalen te zijn
- Voeg naar eigen smaak wat peper en harissa toe
Eet smakelijk!
Super interessant idee!