De voordelen van de paardenbloem kun je hier vinden.
Paardenbloem honing :
- Doe vier handen vol paardenbloemen in een pan en overgiet deze met 1 liter koud water. Breng aan de kook, neem de pan van het vuur en laat dit een nacht staan.Β Je kunt de hele bloem gebruiken, inclusief de groene hals, maar wanneer je alleen de gele lintblaadjes gebruikt smaakt de honing nΓ³g zoeter.
- Giet de massa de volgende dag door een zeef, laat alles uitlekken en pers de bloemen goed uit.
- Voeg een kilo ruwe rietsuiker en een halve citroen in schijfjes toe (indien bespoten, dan zonder schil). Roer alles goed door elkaar.
- Zet de pan zonder deksel op het vuur, gebruik de laagste vlam. Laat het water verdampen zonder te koken. Goed blijven roeren en opletten, want stroop brandt makkelijk aan. Laat af en toe een druppel in een glas koud water vallen om te proeven of de stroop al dik genoeg is.
- Héérlijk op boterham, pannenkoek, in de yoghurt of een toetje.
Gepind!
Hoi hoi! π Ik heb gisteren uit onze tuin een pan vol paardenbloemen geplukt om er iets lekkers mee te maken en wist dat ik vast bij jou terecht kon! Jouw recept gevolgd, maar dan iets meer in gelijke verhoudingen (zooo veel paardenbloemen hier, en alsnog niet alles geplukt!). Vandaag ongeveer 2,5 uur in een pan staan roeren, maar helaas, nog steeds geen stroop/siroop… Ik had verwacht dat het lang zou duren, maar ook weer niet zo lang π Heb jij een idee wat ik verkeerd doe? xxx
Vaak wordt het na het afkoelen alsnog dikker. Misschien moet je het eens laten afkoelen en anders meer suiker toevoegen?
Ik hoop dat het lukt!
Vandaag ook dit heerlijke recept gemaakt, wat gaat het huis er lekker van ruiken! Bij mij duurde het ook zo’n twee uur voordat ik het idee had dat het echt stroop werd. En bij het afkoelen werd het inderdaad dikker. Ik ben er eigenlijk een beetje te laat mee – bijna alle paardenbloemen hier zijn al van die pluizenbolletjes geworden! Volgend jaar wat vroeger erbij zijn. π
Ik zou heel graag een foto van het eindproduct zien. Ben super nieuwsgierig
Dit is paardebloemen siroop. Geen honing. Honing wordt door bijen gemaakt.
Het is vegan honing, eentje met een knipoog! Omdat we bijen willen respecteren eten we hun voeding niet!