Wildplukken

Paardenbloem Honing

1 Mins read

De voordelen van de paardenbloem kun je hier vinden.

Paardenbloem honing :

  • Doe vier handen vol paardenbloemen in een pan en overgiet deze met 1 liter koud water. Breng aan de kook, neem de pan van het vuur en laat dit een nacht staan. Je kunt de hele bloem gebruiken, inclusief de groene hals, maar wanneer je alleen de gele lintblaadjes gebruikt smaakt de honing nóg zoeter.
  • Giet de massa de volgende dag door een zeef, laat alles uitlekken en pers de bloemen goed uit.
  • Voeg een kilo ruwe rietsuiker en een halve citroen in schijfjes toe (indien bespoten, dan zonder schil). Roer alles goed door elkaar.
  • Zet de pan zonder deksel op het vuur, gebruik de laagste vlam. Laat het water verdampen zonder te koken. Goed blijven roeren en opletten, want stroop brandt makkelijk aan. Laat af en toe een druppel in een glas koud water vallen om te proeven of de stroop al dik genoeg is.
  • Héérlijk op boterham, pannenkoek, in de yoghurt of een toetje.

 

211 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
GezondheidNew PostsWildplukken

CHAGA!

3 Mins read
Toen ik kennis had genomen van het bestaan van chaga en zijn werking, wilde ik hem natuurlijk zelf ook vinden in het…
New PostsWildplukken

Brandnetelzaden

1 Mins read
Brandnetelzaad kun je oogsten en opeten! Zodra de brandnetel in bloei gaat kun je de blaadjes beter niet meer eten, volgens kenners….

8 Comments

Comments are closed.
  • Pingback: Brandnetel