Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Romige Uiensoep

1 Mins read

Deze soep is zo lekker! Tenminste als je van uien houdt … en van knoflook!

Wat heb je nodig:

  • 3 zoete witte uien ( in stukjes)
  • 4 verse teentjes knoflook ( geperst )
  • 1 prei ( of twee kleine) in ringen
  • theelepeltje kokosolie / andere plantaardige olie
  • 2 blokjes groentebouillon ( ik hou van die van de jumbo, de biologische!)
  • 1/2 pakje Oatly haver room
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 6 takjes peterselie ( grof gehakt)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 blaadje laurier
  • zwarte peper

Zo maak je het:

  • Verhit de kokosolie /olijfolie in een soeppan
  • Doe de versgeperste teentjes knoflook erbij en fruit wat aan op hoog vuur
  • Doe de uien ook in de pan en bak eventjes mee
  • Voeg  nu de prei toe en bak ook even mee
  • Voeg nu het water toe ( zodat de groenten net een centimeter onder water staan)
  • Nu mogen de bouillon blokjes erbij
  • Leg het blaadje laurier erbij en laat 20 minuten zachter koken op een laag vuurtje
  • Hierna mogen de gehakte peterselie, de mosterd, de room en de kruiden erbij
  • Roer goed om en mix met een staafmixer tot een mooi geheel
  • Strooi met zwarte peper zoveel je wenst

EET LEKKER!

 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

1 Comment

Comments are closed.