1 kilo kruimige aardappelen
1 klein zakje andijvie (100 a 150 gram)
200 gram oost indische kers (bloemen en bladeren)
1 pakje vegetarische spekjes
1 klontje boter
6 eetlepels melk
Snufje ( of meer) peper
Snufje Nootmuskaat
Was de andijvie en de blaadjes en de bloemen van de Oost Indische kers, laat goed uitlekken. Schil, was en kook de aardappelen in een pan met water . Laat het in ongeveer 20 minuten gaarkoken. ( TIP: Prik even met de vork om te zien of ze gaar zijn ) Doe de ‘spekjes’ in een pan met olie en bak ze totdat ze knapperig zijn. Indien gaar, kunnen de aardappelen afgegoten worden. Stamp de aardappelen tot ze fijn zijn. Kook daarna een klein laagje melk in een pannetje en voeg het bij de puree, samen met de boter. Mix door elkaar tot het een smeuïge puree is. Vervolgens kunnen de spekjes, de andijvie en de bloemen erdoorheen. Gewoon rauw is het lekkerste ( en gezondste) Voeg nog wat peper naar smaak toe en roer het geheel goed door. Bovenop een beetje nootmuskaat voor een pittige bite.