Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Recept Stamppot Oost Indische Kers

1 Mins read
Recept Oost Indische Kers Stamppot. ( 4 personen)
Ingrediënten:
1 kilo kruimige aardappelen
1 klein zakje andijvie (100 a 150 gram)
200 gram oost indische kers (bloemen en bladeren)
1 pakje vegetarische spekjes
1 klontje boter
6 eetlepels melk
Snufje ( of meer) peper
Snufje Nootmuskaat

 

Was de andijvie en de blaadjes en de bloemen van de Oost Indische kers, laat goed uitlekken. Schil, was en kook de aardappelen in een pan met water . Laat het in ongeveer 20 minuten gaarkoken. ( TIP: Prik even met de vork om te zien of ze gaar zijn ) Doe de ‘spekjes’ in een pan met olie en bak ze totdat ze knapperig zijn. Indien gaar, kunnen de aardappelen afgegoten worden. Stamp de aardappelen tot ze fijn zijn. Kook daarna een klein laagje melk in een pannetje en voeg het bij de puree, samen met de boter. Mix door elkaar tot het een smeuïge puree is. Vervolgens kunnen de spekjes, de andijvie en de bloemen erdoorheen. Gewoon rauw is het lekkerste ( en gezondste) Voeg nog wat peper naar smaak toe en roer het geheel goed door. Bovenop een beetje nootmuskaat voor een pittige bite.

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…