Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Lunch: Broodje Avocado met Hummus en Pinda’s

1 Mins read

Ik ontdekte laatst bij toeval, dit heerlijke broodje met avocado en hummus.

Bij ontzettende trek is dit receptje ontstaan met alles wat ik in huis had.

Ik wilde het jullie natuurlijk niet onthouden dus hier hoe je hem, maakt!

Het is simpel, want het is een broodje avocado met hummus 🙂 maar deze combinatie zou je toch echt een keertje moeten proberen, want het is de lekkerste hummus combi ooit!

 

De benodigdheden:

  • Je favoriete brood ( volkoren / zuurdesem / spelt / meergranen )
  • Beetje kokosolie / olijfolie of  zout
  • Hummus ( van de appie of zelf maken, via dit recept van Claire)
  • Ras el hanout kruiden
  • Pinda’s ( rasp / gebroken pinda’s)
  • Balsamico azijn
  • 1 Avocado ( goed voor 2 / 3 boterhammen)
  • Peper

 

En dit doe je:

En dit doe je dan:

  • Rooster de boterhammen in de pan, met een drupje kokosolie of wat zout –  ( heel belangrijk, hier wordt hij lekker krokant van!)
  • Mix de hummus met wat ras el hanout kruiden. Ik doe dit hele bakje op 1 eetlepel kruiden.
  • Snijd de avocado in dunne plakjes en verdeel over de boterhammen
  • Schenk een beetje balsamico azijn over de avocado
  • Een klein beetje (veel) pinda’s erover
  • en een snufje zout

En je weet niet wat je meemaakt!

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

1 Comment

Comments are closed.