Coming soon: Nieuwsbrief

New PostsVega(n) Recepten

Bloemkool in Tomaten Pinda Saus

1 Mins read

Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt het prima uitbreiden natuurlijk.

Ingrediënten:

  • Een biologische bloemkool
  • Vol kopje met linzen naar keuze
  • Optioneel: 200 gram boontjes ( sperziebonen of snijbonen)
  • 250 gram Passata di pomodoro
  • Een halve eetlepel kerriepoeder
  • Een halve eetlepel kurkuma poeder
  • Twee eetlepels ketjap manis
  • Twee eetlepels pindakaas
  • Eventueel zwarte peper of sambal naar smaak.

Zo maak je het:

  • Kook de linzen 15 minuten in een pannetje en voeg na 13 minuten de sperzieboontjes toe en kook deze nog even twee minuten mee en giet af.
  • Kook nu de bloemkool ongeveer 3-5 minuten
  • Voeg de linzen en boontjes en bloemkool in een bakpan samen en voeg dan de tomatensaus, ketjap manis en de kerrie en kurkuma toe
  • Roer alles door elkaar en doe als laatste de pindakaas erbij en roer weer om
  • Laat zachtjes een beetje dikker worden door het op laag vuur een paar minuten te laten pruttelen
  • Maak af met wat pit door er sambal of peper aan toe te voegen

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Moestuin tipsNew Posts

Terugblik Moestuin 2022

3 Mins read
In dit artikel kijk ik even terug op afgelopen moestuin seizoen. Wat ging er goed wat ging er minder goed. Allereerst: Het…
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
Moestuin tipsNew Posts

Biologisch tuinieren met Bio Kultura!

1 Mins read
Hoe langer ik tuinier des te belangrijker ik de bodem vind worden.. Gek vind ik het dat ik eerst alleen maar keek…

2 Comments

Comments are closed.